Vrei sa dormi bine? Iata ce trebuie sa faci!

De cate ori nu vi s-a intamplat sa incercati sa dormiti si sa nu reusiti? Ei bine, acest lucru se intamplam destul de des pentru ca orice om are la un moment dat insomnii. In cazul in care te confrunti totusi cu diferite probleme si nu stii cum sa faci sa ca sa scapi de aceste probleme, iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa dormi mult mai bine:

In primul rand, exercitiile fizice si momentul in care le faci pot determina lipsa somnului. Daca ai facut exercitii cu doua ore inainte sa dormi, corpul tau va avea o temperatura foarte ridicata si nu vei putea dormi. Trebuie sa treaca o perioada pana cand organismul tau sa se racoreasca. Asadar, este foarte important sa ai grija sa alegi cel mai bun moment ca a face exercitiile fizice.

De asemenea, trebuie sa fii constient de faptul ca daca vei incerca sa dormi cu televizorul sau cu laptopul in brate nu vei eusi sa adormi decat foarte greu iar somnul nu va fi deloc odihnitor. Ceea ce trebuie sa faci este sa ai grija sa inchizi orice sursa inainte cu o ora de a te pune in pat. Se pare ca specialistii au deteprminat faptul ca luminitile stralucitoare impiedica eliberarea melatoniei, hormonul care provoaca somnul.

Mai mult, probabil ca ai observat ca se intamapla uneori s afaic un dus sau o baie fierbinte si sa ai impresia ca te-ai inmuiat si ai vrea sa dormi. Ei bine, la fel ca si in cazul exercitiilor fizice, acest lucru determina ridicarea temperaturii corpului, ceea ce impiedica oarecum aparitia somnului.  Daca temperatura corpululi est eprea ridicata nu vei putea sa dormi pentru ca transpiri si iti va fi foarte greu sa adomi. Lasa-ti corpul sa se rcoreasca inainte sa meri la culcare.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *