Un animal de companie iti schimba viata

Pentru cei care nu cred sau nu au cunoscut inca, un animal de companie este cel care iti poate schimba viata. Nu numai ca te supune unei incercari de a avea grija de el si de a te responsabiliza in acest sens insa tine in egala masura de modul in care iti influenteaza starile.

Studiile arata ca un animal de companie, fie el caine, pisica si asa mai departe, iti poate schimba cu adevarat viata. Iata cateva exemple:

  • Iti stimuleaza imunitatea. Spre exemplu un organism in plina dezvoltare ar putea avea la un moment dat o sensibilitate acuta la anumiti factori. Asadar, alergiile de regula se vand in randul copiilor, moment prilenic sa le dezvolte. Un animal de companie se pare ca poate stimula cat sa se evite de fapt aparitia unor alergii legate de regnul animal.
  • In randul adultilor un animal de companie poate ajuta din punct de vedere al statutului social. Se pot invinge temeri si situatii sociale care impiedica la o viata activa. Ba chiar se crede ca un animal de companie poate alunga depresia si te poate face sa te simti mai bine.
  • In randul celor de varsta a treia exista si aici o lunga lista de beneficii. Spre exemplu exista studii ce confirma ca un animal de companie poate sa scada nivelul de colesterol, poate reduce tensiunea deci o stare de bine se inregistreaza per total.

Este de asemenea cunoscut faptul ca un animal de companie poate fi un real ajutor pentru persoanele cu dizabilitati. Un caine cel mai adesea poate fi cel care indrumuna un orb sau ajuta per total orice tip de persoana. Este astfel de la sine inteles ca merita sa detinem un caine, merita sa avem placerea de a introduce in viata noastra un animal.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *