Traficul Gmail intre serverele Google va fi de acum encriptat

Google a anuntat acum cateva zile ca a adaugat serviciu de encriptare pentru Gmail, crescand securitatea, pentru a-si pazi clientii de ochii curiosilor, in special de cei ai guvernului.

De pe data de 20 Martie, Gmail va folosi tot timpul conexiuni encriptate HTTPS de fiecare data cand un utilizator isi verifica mail-ul sau trimite un mesaj. Potrivit Google, protectia sporita te va asigura ca mail-ul tau e departe de ochii curiosilor in timp ce acesta este transferat de pe un server pe altul. Asta inseamna ca esti protejat, indiferent de conexiunea de internet la care esti conectat, fie ea privata sau chiar publica.

Poate chiar mai important e faptul ca mesajele din datacenter-ul Google vor fi encriptate- asa incat in momentul in care datele tale „calatoresc” de pe un server pe altul, vor fi protejate.

Asta conteaza foarte mult intrucat recent, au fost dezvaluite informatii comform carora NSA intercepta datele care plecau din data ceter-ele din Statele Unite pentru a face rost in mod direct de informatii. Google a tinut mortis sa isi numeasca eforturile drept „prioritate dupa ultimele descoperiri”.

In alte cuvinte: La o parte, NSA.

Necesitate se va transforma in default nu doar pentru mail, cel mai prbabil. Encriptarea ar trebui sa fie aplicate si in cadrul altor servicii care contin date confidentiale. Aplicatiile care abia isi fac aparitia au mereu ca prioritate encriptarea datelor utilizatorilor.

Daca nu-si vor tine mainile departe de lucrurile noastre, cel mai probabil tot ce vor fura nu vor putea citi asa ca suntem la adapost. Nu stiu de ce insa din ce in ce mai multe guverne au impresia ca retelele de socializare, serviciile de mail si alte terte parti ar trebui sa le stea mereu la dispozitie pentru ca ei sa-si bage nasul unde nu le fierbe oala.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *