Tot ce trebuie sa stii despre must!

Sezonul de toamna aduce ca si vedete strugurii si implicit mustul. Este timpul lor sa ne delecteze si pe langa faptul ca au un mare aport de vitamine mustul este benefic pentru sanatate din varii puncte de vedere.

Pentru ca acesta este acel suc natural partea cea mai buna se leaga de continutul sau complex caci rezulta nu numai din fructul in sine ci si din coaja si chiar si sambure, ceea ce ii aduce o si mai mare intrebuintare. Recomandarea este ca acesta sa fie luat in seama ca si consum pentru ca:

  • Protejeaza neuronii. Din acest punct de vedere se pare ca mustul previne aparitia bolii uitarii pentru ca actioneaza la nivelul celulelor cerebrale. Se pare ca exista si o corelatie si cu memoria. Si cu un efect similar la nivelul celulelor mustul ajuta in combaterea semnelor de imbatranire, mentinand ritmul celulelor la un nivel ridicat. Totodata este benefic pentru cura de detoxifiere.
  • Actioneaza la nivelul tranzitului intestinal. Consumat regulat acesta isi dovedeste si actiunea la nivelul digestiv. Pentru cei care sufera de constipatie este o alternativa naturala.
  • Protejeaza ochii. Consumul de must se dovedeste a fi un plus si pentru vedere, prin protectia ce o manifesta la nivelul retinei si pe termen lung insemnand sa stai departe de acea boala care afecteaza vederea centrala.
  • Protejeaza inima. Consumul de must este indicat si pentru sanatatea inimii. Stiai ca acesta previne aparitia unor boli corelate cu aceasta? Scade tensiunea arteriala si nu numai, previne bolile vasculare, imbunatateste circulatia sangelui pentru intreg organismul.
  • Poate fi si parte din dieta ta caci previne depunerea de grasimi si totodata impiedica aparitia diabetului.

De altfel prin efectele sale dovedite exista si o anumita corelatie cu lupta impotriva cancerului, studiile fiind inca in evolutie din acest punct de vedere si nu numai.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *