Temperatura si umiditatea din camera

Te-ai intrebat vreodata la ce te-ar ajuta instrumentele de masurat in casa ta? Sunt foarte multi aparate cu ajutorul calora poti afla anumite valori, ca temperature sau umiditatea din casa ta. Termometrele sunt printre cele mai folosite, aproapie fiecare gospodarie avand minimum un termometru pentru masurarea temperaturii.

Temperatura camerelor ar trebui sa fie constante, potrivite pentru fiecare. In dormitor, o temperatura de 16-18 grade Celsius este potrivita pe timp de iarna. Nu trebuie sa consumam mai mult si nici sa stam in frig. Camera de zi ar trebui sa aibe o temperatura cuprinsa intre valorile 19 si 22 de grade Celsius. Temperatura de 22 sau 24 de grade Celsius este perfecta pentru baie, iar beciul nu trebuie sa fie mai cald de 6 grade Celsius.  Aceste valori indica temperature optima din fiecare camera, aceste valori pot fi “tinute sub control” folosind un simplu termometru care ne arata temperatura camerei din acel moment. Este bine sa avem grija de casa noastra, sa stim intotdeauna cate grade sunt.

Umiditatea camerei este alt factor pe care ar trebui sa-l luam in calcul. Folosind un higrometru putem stabili umiditatea camerei. Este recomandat ca valoarea acesteia sa se pastreze intre 40% si 55%, acestea fiind valorile minime si maxime pentru un confort sporit. Puteti alege ceasuri cu higrometre sau statii meteo care au inclusa si aceasta functie pentru masurarea umiditatii. In zilele noastre numai este nevoie de multe instrumente pentru a afla aceste valori, putem folosi un ceas care are incorporate atat termometru cat si higrometru, facand totul mai usor si mai simplu. Putem pastra o umiditate optima prin aerisirea zilnica a camerelor sau pastrarea unei temperature constante.

Prin simpa monitorizare a acestor valori si mentinerea lor la un nivel potrivit putem sa ne sporim confortul nostru. Puteti cumpara din aproape orice loc, astfel de intrumente, iar preturile nu sunt chiar foarte mari, mai ales cand este vorba despre confortul nostru.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *