Telefoanele ne omoara

Nu esti singurul. Cu totii stam toata ziua cu nasu-n telefon prea mult, iar statisticile nu mint: un om normal isi verifica de aproape 110 ori telefonul intr-o zi. De ce se intampla acest lucru? Pai, cand astepti la lumina rosie a semaforului, sau cand stai la o coada la magazin, iti verifici telefonul, ca sa iti mai treaca din timp.

Nu intelege gresit, telefoanele sunt o inventie minunata a omenirii. Insa nu toti stiu de pericolul pe care acestea il au asupra noastra. De exemplu, telefoanele Blackberry au acel joy-stick, care iti poate deforma, cu timpul, degetul. Sa nu mai pomenim de durerile de spate si de gat, pentru ca de fiecare data ne uitam in jos la telefon.

Telefoanele noastre ne omoara, fara sa stim. Indiferent ca sunt responsabile pentru dezvoltarea cancerului sau nu, iata cateva afectiuni la care telefonul contribuie:

In primul rand, faptul ca te uiti toata ziua in telefon, acest lucru poate cauza durere cronica de gat, spate, maini si coate. In al doilea rand iti poate afecta vederea ceea ce inseamna ca acest lucru este responsabil de probleme ca vedere incetosata, ochi iritati sau migrene. De asemenea, aceasta actiune poate determina si probleme ale somnului, care poate conduce catre o crestere a tensiunii arteriale dar si aparitia afectiunii de diabet de tip II. Ceea ce poate nu stiai este ca, un telefon mobil poate fi de 18 ori mai murdar decat o toaleta publica- unul din sase telefoane e posibil sa aibe urme de materii fecale pe acestea- iar virusii sau bacteriile care se gasesc pe suprafata acestuia pot cauza diferite boli.

Folosirea telefoanelor mobile este responsabila de cele mai multe accidente de masina- multi oameni conduc si trimit mesaje text. Nu in ultimul rand, cercetatorii au descoperit ca radiatiile WiFi de la telefoane contribuie la o calitate mai proasta a spermei. Asadar, telefoane mobile nu doar ca te omoara pe tine, dar ii omoara si pe cei care ar trebui sa fie generatia viitoare.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *