Simboluri ale florilor

Femeiele sunt in general innebunite dupa flori, dar anumite flori au o semnificatie aparte pe care majoritatea nu o stiu.

Crizantemele sunt cele mai indragite flori ale toamnei. Ele au inceput sa fie folosite in urma cu mai bine de 2500 de ani in China. Cei care au fost impresionati de frumusetea acestor flori au fost calugarii budisti care le-au adus mai apoi in Japonia. Japonezii fiind fermecati de frumusetea florilor isi comandau tronuri acoperite in totalitate cu crizanteme.

In Asia exsista un ceai de crizanteme care este la foarte mare cautare deaorece are proprietati tamaduitoare si fereste organismul de anumite boli grave. Un lucru destul de bizar este acela ca crizantemele sunt asociate cu moartea in anumite zone din Europa si Asia ele fiind oferite doar la inmormantari.

Zambilele sunt printre cele mai iubite flori ale primaverii. Ele sunt originare din Turcia. Exista si o legenda greaca care spune ca zeul Apollo avea ca protejat un tanar baiat cu numele de Hyakinthos, pe care il invata arta aruncarii discului. Zeul Zephyr numit si zeul vantului, fiind foarte gelos pe prietenia celor doi, a zburat discul inapoi, omorandu-l pe tanar. Din sangele baiatului a rasarit o frumoasa floare, pe care Apollo a denumit-o Hyacinth. Zambilele de culoare violet reprezinta cainta si parere de rau, iar cele galbene, gelozia.

Si narcisele sunt flori iubite ale primaverii. In China narcisa reprezinta simbolul bogatiei si al norocului. Tot narcisele simbolizeaza respect si admiratie. De asemenea ele pot fi asocitate totodata si cu nesiguranta sau dragoste neimpartasita. Exista un Romania un loc minunat cu milioane de narcise. Ele infloresc in luna primavara lunii mai, in judetul Brasov. Locul celebru este numit Poiana Narciselor, iar festivalul Narciselor are loc tot in aceeasi perioada.

Garoafele sunt originare din Orientul Mijlociu simbolizand iubirea, afectiunea, sanatatea dar si energia. Garoafele se folosesc mai des la ceremonii funerare iar garoafa alba reprezinta un simbol al puritatii.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *