Se apropie Pastele

Pentru crestinii ortodoxi Pastele cade pe 5 mai, in acest an. Chiar daca este mai mult de 1 luna pana la Paste, timpul trece foarte repede si in curand vom fi in pragul sarbatorilor de Paste. Crestinii Catolici vor sarbatori Pastele in curand, adica in aceasta saptamana. Sambata seara vor participa la slujba de inviere, urmand ca in zilele de duminica, luni si marti sa sarbatoreasca sfanta sarbatoare. Potrivit evangheliilor, Iisus Hristos a inviata din morti dupa 3 zile, cat a stat in mormant, dupa ce a fost rastignit pe cruce alatura de 2 talhari. Iisus Hristos s-a rastignit pentru oameni, pentru iertarea pacatelor lor. In acele timpuri, acum aproximativ 2000 de ani, lumea fiind foarte pacatoasa, cei mai multi indreptandu-se catre calea gresita, Mantuitorul s-a pogorat sub chip de om pentru a ne indrepta spre calea cea buna, calea lui Dumnezeu.

In aceste zile de sarbatoare, toti oamenii ar trebui sa fie mai buni, sa lase dorintele rele la o parte pentru cateva zile sau chiar pentru totdeauna. Cele mai frumoase sarbatori sunt cele petrecute cu familia, alaturi de  cei dragi, bucurandu-va de zilele bune petrecute impreuna.

Daca sunteti la departare si nu puteti sa fiti langa familiile voastre, puteti sa le trimiteti cateva mesaje de Paste, pentru a le arata dragostea si grija pe care le-o puratati. Mesajele de Paste sunt o buna metoda de a transmite prietenilor toate cele bune, urari de bine si bucurie cu ocazia sarbatorilor. Gasiti multe mesaje de Paste  pe care sa le trimiteti la cei dragi, cel mai bine este sa le cautati pe cele mai frumoase si speciale sau sa compuneti voi unul, un mesaj unic prin care sa transmiteti celor dragi toate urari de bine.

Pastele este o sarbatoare speciala, iar pentru ortodoxi este chiar cea mai importanta sarbatoare din an. Romanii acorda o mare importanta aceste sarbatori, mai ales slujbei de inviere, cand vin un numar mare de credinciosi la biserica pentru a lua lumina domnului.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *