Reglarea tensiunii arteriale

Deregrarile la nivelul tensiunii arteriale sunt o problema care se intalneste destul de frecvent in cazul oamenilor. Indiferent de sex sau varsta oamenii se confrunta cu hipertensiunea sau hipotensiunea, adica cresterea sau scaderea tensiunii arteriale. Pentru ca aceasta problema este destul de des intalnita, oamenii nu mai apeleaza la tehnicile sofisticate de masurare a tensiunii arteriale ci folosesc produse Sendo, tensiometru de incheietura sau tensiometru de brat pentru a usura procesul de masurare a tensiunii arteriale.

Factorii de risc pentru tensiunea arteriala

Hipertensiunea arteriala este definita ca fiind o valoare a presiunii sangelui. Cei mai importanti factori de risc pentru dezvoltarea hipertensiunii arteriale sunt: ereditatea, alcoolul, fumatul, cresterea colesterolului total, cresterea trigliceridelor, sedentarismul, hiperglicemia sau obezitatea.

In cazul in care va confruntati cu dereglari la nivelul tensiunii arteriale este foarte important ca pe langa folosirea unui tensiometru de incheietura sau a unui tensiometru de brat sa tineti o dieta echilibrata. Astfel, va trebui sa tineti un regim alimentar bazat pe fructe si legume neprelucrate termic. O dieta vegetariana poate scadea tensiunea arteriala cu 20 mmHj valoarea tensiunii arteriale.

De asemenea, trebuie sa consumati alimente bogate in iod precum ceapa, usturoiul, nucile, cerealele intgrale sau prazul. Magneziu este de asemenea necesar deoarece aceasta favorizeaza relaxarea musculaturii netede arteriale, reducand tensiunea. Dieta trebuie sa fie bogata si in acizi grasi, omega 3 si omega 6, adica ulei de peste, uleiuri vegetale, seminte, nuci extravirgine deoarece acestea scad colesterolul si impiedica depunerea lui pe artere. La sfarsitul dietei, puteti folosi tensiometrul pentru incheietura Sendo pentru a verifica tensiunea arteriala.

Pentru a mentine tensiunea arteriala in conditii optime trebuie sa consumati alimente in urma unor recomandari. De exemplu, nucile contin arginina, un aminoacid necesar organismului pentru producerea de oxid nitric, un vasolilalator natural care are rolul de a scadea tensiunea arteriala.

Renuntarea la fumat este un alt pas important pentru reglarea tensiunii arteriale. Trebuie sa incercati mai multe metode de a va lasa de fumat si sa incercati ca metoda principala sa fie vointa. Daca veti avea o vointa de fier, cu siguranta veti reusi sa va lasati de fumat, rapid si eficient.

 

 

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *