Oamenii sunt destul de dezamagiti atunci cand aplica pentru un job insa nu sunt contactati. In ziua de atsazi nu este chiar usor sa reusim sa ne gasim un loc de munca. Acest lucru se datoreaza crizei financiare si mai ales posturilor putine de munca.
De regula, oamenii nu sunt contactati deoarece CV-ul are greseli radicale. Este foarte important sa puneti un accent deosebit pe acest lucru deoarece CV-ul este cartea dvs. de vizita. Veti reusi sa impresionati daca veti avea un CV bun. Atunci cand doresti sa te prezinti pe baza competentelor si abilitatilor care nu sunt reflectate in experienta de lucru recenta;
- daca ai schimbat frecvent locul de munca sau cariera;
- daca ai o experienta de lucru inconsistenta pe care nu doresti sa o evidentiezi;
- esti la inceput (asa numitul “entry-level”), proaspat absolvent sau iti cauti de lucru dupa o pauza mai mare.
Scopul unui bun CV este sa realizeze o invitatie la un interviu. CV-ul tau este o dovada a capacitatii tale de a comunica si de a te organiza. Un CV foarte bine facut arata prin el insusi ce angajat valoros ai putea fi. La fel, un CV realizat intr-o maniera prea subiectiva este o modalitate sigura de-a te scoate din lupta chiar inainte de a incepe. CV-ul nu serveste la povestirea vietii de la A la Z, ci este un document care, inainte de a fi redactat, trebuie foarte bine conceput: el presupune deci o adanca reflectare. Este necesar asadar sa respecti cateva reguli de prezentare si de redactare. Aceasta nu inseamna insa ca trebuie sa copiezi cu fidelitate modelele propuse in revistele de specialitate sau in ghidurile practice. Din aceste modele te poti inspira, adaptandu-le personalitatii si pregatirii tale. Paradoxul unui CV consta in faptul ca trebuie sa fie foarte personal si, in acelasi timp, sa raspunda la cateva reguli bine definite. Un CV competitiv trebuie sa penduleze intre aceste doua cerinte.
Asadar, este foarte important sa faceti astfel incat sa impresionati prin CV-ul dvs.