Pisicile si comportamentele acestora

Problemele de comportament in cazul pisicilor, precum evitarea litierei, mieunat excesiv dar si alte comportamente de atragere a atentiei- muscaturi si zgarieturi serioase- pot fi corectate prin eliminarea cauzelor fizice, dupa care se instruieste printr-un program de recalificare treptat. Tine minte ca nu exista pisici rele, ci doar stapani neinformati.

Prea multe „fa asta” si „n-ai voie asta” nu vor face nimic decat sa zapaceasca o pisica si iti va slabi incercarile tale de dresaj. Poti incepe cu cele mai periculoase probleme pe care le face pisica ta- nu o mai lasa sa roada cablurile electrice- dupa care poti sa incepi sa o dresezi.

Iata cateva comportamente mai dificile ale pisicilor

Comportamentul de atragere a atentiei. Acest tip de comportament este insotit de multe ori de mieunat excesiv si vin, de multe ori, mana in mana la pisici. Cauzele acestui comportament pot fi de ordin fizic sau emotional, sau chiar amandoua. Inainte sa-ti pedepsesti pisica pentru ca miauna non-stop, fa unele cercetari cu privire la acest tip de comportament.

Agresiunea pisicilor catre oameni. Acest tip de comportament fata de oameni poate sa aiba la baza o slaba formare si educare a pisicii, frica, dar si o multime de alti factori. Invata cum sa previi agresiunea pisicii fata de oameni si cum sa-i faci fata atunci cand acest lucru se intampla.

Agresiunea felinelor fata de alte feline. Pisicile care impart aceeasi casa se vor lupta intre ele de multe ori, insa cand acest tip de comportament agresiv apare intre pisici, este necesara interventia stapanului.

Comportament distructiv in cazul bunurilor din casa- Pisicile sau puii de pisica adesea incep sa roada diferite obiecte din casa, cum ar fi cablurile de curent, iar acest lucru poate fi extreem de periculos in primul rand pentru pisica, si in al doilea rand din cauza deteriorarii bunurilor familiei. Acest comportament are la baza curiozitatea pisicilor, dar si cresterea dintilor, plictiseala sau din cauza unor deficiente de nutrienti.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *