Pericole din cauza televizorului

Se intampla se multe ori, foarte multor persoane sa vina de la munca si sa fie atat de obosite incat sa nu le mai trebuiasca sa se uite la televizor sau sa stea cu laptopul in brate. Sigur ca acest lucru se intampla in cazul in care suntem foarte obositi insa cum trebuie sa reacitonam in cauzl copiilor?

Stim ca de ceva vreme copii nu mai stiu ce inseamna sa te joci afara cu prietenii ci mai degraba prefera sa stea in casa, in fata televizorului sau cu o tableta in mana de dimineata pana seara. Fara nicio indoiala copilul este cea mai important peersoana din viata noastra insa rareori constientizam care sunt efectele la care ii expunem in fiecare zi.

Televizorul poate fi comparat cu dulciurile concentrate sau zaharul rafinat, adica copilul trebuie sa se bucure de gustul si aroma seductiva a acestora fara a face insa excese. Specialistii recomanda un anumit program de privit al televizorului, astfel ca nu este indicata petrecerea a mai mult de 2 ore in fata acestuia.

Cu toate acestea majoritatea copiilor isi petrec pana la 3-4 ore zilnic in fata televizorului. Copii cu varste mai mici de 2 ani nu ar trebui sa se uite deloc la televizor, spun specialistii pediatrii si psihologii.

Limitarea timpului petrecut in fata televizorului este o datorie a parintilor care trebuie sa ia anumite masuri chiar din prima zi in care copilul este tentat sa se uite la televizor.

Este foarte important s afacem astfel incat sa il invatam pe cel mic ca nu este idnciat sa stea prea multa vreme in fata televizorului. Acesta nu va avea efecte negative doar asupra sanatatii ci si a personalitatii. Copilul trebuie sa fie invatat sa fie sociabil, sa isi petreaca timpul jucandu-se si facand lucruri specifice varstei.

 

 

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.