Pastele in Ierusalim

Pastele este o sarbatoare superba pe care romanii o respecta si o celebreaza cu exactitate. Religia este cea care aduna oameni din toate colturile in aceasta regiune sfanta. In cazul in care v-ati gandit sa mergeti intr-o astfel de vacanta trebuie sa stii care sunt costurile reale ale acestui sejur minunat. Asa am decis sa va povestesc cum am facut eu anul trecut pentru a nu cheltui chiar 2 mii de euro, doar eu si sotul meu intr-o saptamana.

Incepem prn faptul ca ne-am hotarat sa facem o vacanta mai deosebita pentru ca era extrem de interesant sa mergem in tara sfanta de Paste, nu a trebuit sa ne gandim prea mult la alegere. Ne-am interesat foarte repede de un hotel si am optat pentru unul de 3 stele pemtru ca si preturile erau mai mici. Am facut o rezervare si ne-am gandit la biletele de avion.

Am cautat niste bilete avion ieftine pentru ca stiam ca daca le vom cumpara din timp vom gasi la preturi mai reduse. Nici nu a trebuit prea mult pentru ca am dat imediat de cea mai ieftina agentie cu bilete avion.

Ajunsi la destinatie am mers de indata la pensiunea la care ne facusem rezervarea. Totul a fost superb cu adevarat. Am avut ocazia sa vedem tot felul de lucruri minunate, lucruri pe care nu le-am fi vazut in alta parte, in afara de Tara Sfanta.

Am vizitat Cetatea Sfanta, unde sunt trei credinte monoteiste, cum ar fi crestinismul, islamul si mozaismul. Fara nicio indoiala locul care atrage cei mai multi crestini este Mormantul Domnului. Oamenii vin cu drag si curiozitate sa afle cat mai multe despre cultura crestineasca. Mormantul Domnului se afla in Biserica Invierii, un complex care apartine bisericii bsi cuprindele ultimele statii din Cetatea Crucii.

Exista diferite agentii care organizeaza mai multe sejururi si vizite in locurile cele mai importante insa eu si sotul meu am preferat sa mergem impreuna, fara sa mai apelam la un astfel de sejur. Pana cand sa ajungem la Mormantul Sfant trebuia sa mergem la Via Dolorosa sau Calea Crucii, drumul pe care Domnul Iisus Hristos l-a parcurs cu Crucea in spate pana cand sa ajunga la Golgota.

In momentul in care se intra in Cetatea Ierusalimului trebuie sa folositi mai multe porti. Una dintre porti, si cea pe care am intrat noi este Poarta Sf. Stefan care se afla in fata Muntelui Maslinilor, iar poalele acestui muncte se afla in gradina Ghetsimani.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *