Obiceiuri prin care iti pui plantele in pericol

Ca tot suntem in toiul verii, probabil si tu te ocupi acum de gradina. Dupa cum ai invatat de la cei mai varsnici, de la cei experti in domeniu, dar si dupa cum ai citit pe internet, incerci sa iti ocrotesti gradina cum stii tu mai bine.

Stiati ca de vina pentru neproductivitatea plantelor noastre suntem chiar noi? Nu doar puterea germinativa a acestora conteaza in acest sens, ci si conditiile de trai pe care noi le punem la dispozitie.

Apa in abuz – primul factor declansator al tuturor problemelor

Avem tendinta de multe ori sa le furnizam plantelor, in special plantulelor, o cantitate foarte mare de apa pentru a compensa lipsurile. Sa stii ca in acest fel le facem mai mult rau decat bine.

Nu toate plantele sunt iubitoare de apa, fie ele legume sau fruncte, iar din acest motiv nici semintele lor nu vor simti nevoia unei cantitati foarte mare de apa pentru a germina. Nu incerca niciodata sa abuzezi de apa, sa le oferi apa pana se face balta la radacina – vor muri in cele mai multe dintre cazuri.

Totodata, apa este un bun conducator de microbi si bacterii. Prin apa, atat cea furnizata de noi, cat si cea de ploaie, se pot raspandi o multime de boli, unele chiar fatale. Daca ai facut o astfel de greseala, respectiv le-ai furnizat apa cu impuritati si s-au imbolnavit, alege din categoria de produse fitosanitare de la nuoricum.ro. produsul de care ai nevoie pentru a trata boala in cauza.

Clima variabila – cum o poti tine sub control?

Teoretic, nu prea poti tine schimbarile de temperatura sub control. Insa practic, prin intermediul serelor si solariilor, o poti face intr-o mare masura. Ai nevoie de un solar realizat din materiale calitative, materiale ce pot contribui activ la gradul de productivitate al culturilor tale.

Regasesti in cadrul magazinului online nuoricum.ro toate cele necesare pentru a-ti construi sere si solarii rezistente, de calitate pe care le poti folosi multi ani la rand.

Sa nu mai vorbim ca tot aici regasesti o categorie vasta de seminte legume cu o mare putere germinativa. Atat timp cat le ingrijesti corespunzator, roadele tale nu pot fi altfel decat peste masura asteptarilor.

In aceeasi ordine de idei si o categorie de agronutrienti abia asteapta sa o descoperi. Ai la dispozitie pe nuoricum.ro o multime de produse ce te vor ajuta sa ai profit multumitor chiar din primul an in care esti legumicultor. Regasesti mai multe detalii pe site.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *