Motoarele electrice personalizate – o solutie eficienta

Tehnologia ne inconjoara si nu ne-am putea descurca fara ea. In zilele noastre nu ne-am putea imagina viata fara electricitate, fara aparate, utilaje si dispozitive care sa ne faciliteze tot. Fie ca suntem constienti sau nu, motoarele electrice reprezinta echipamente de care in momentul de fata nu ne-am putea lipsi. Aplicatiile lor sunt peste tot: la autoturisme, la benzile transportoare din depozite, la scarile rulante din hipermarketuri, la ventilatoare si sisteme de ventilatie si chiar la electrocasnicele pe care le folosim zilnic.

Ne vom referi aici la motoarele electrice utilizate pentru aplicatii ce depasesc standardul de casnic, rezidential. Este vorba despre motoarele electrice industriale, care vin intr-o gama variata pentru a facilita procese si activitati din cele mai diverse. Solutii exista indiferent de necesar, astfel producatori de renume realizeaza motoare electrice industriale in variante multiple.

Clasificarea motoarelor electrice poate fi facuta dupa mai multe criterii. In functie de tensiunea de alimentare acestea pot fi monofazate, trifazate sau polifazate. Motoarele electrice eficiente pot fi de asemenea alimentate de curent continuu sau curent alternativ. Exista de asemenea serii de motoare electrice cu trepte de turatii adaptabile pentru procese ce necesita fie turatii si viteze mari, fie un moment si un cuplu ridicat la turatii mai mici.

Dintre toate categoriile de motoare electrice, una aparte este reprezentata de motoarele electrice speciale. Acestea sunt realizate cu protectii suplimentare, pot functiona la tensiuni mai inalte sau detin dispozitive de franare, dupa caz. Exista insa situatii in care motoarele electrice standard, realizate in serie si care pot fi achizitionate dintr-un stoc mai mare, sa nu fie potrivite. In acest caz intervin seriile de motoare electrice personalizate si adaptate complet cerintelor.

Aplicatiile in care sunt utilizate motoarele electrice reprezinta punctul cel mai ridicat de interes in confectionarea lor. Astfel se tine cont de mediul in care vor activa, daca este unul in care umiditatea, praful, vaporii sau temperaturile excesive pot sa afecteze functionarea. Mediile potential corozive pentru utilaje si echipamente necesita astfel protectii suplimentare, acest lucru fiind realizat prin serii de motoare personalizate, fabricate exact pentru o anume destinatie.

Necesarul unei viteze de functionare mai reduse sau mai ridicate poate fi de asemenea adaptat, prin aceleasi serii de motoare electrice industriale personalizate sau cu ajutorul reductoarelor si variatoarelor de turatie. Solutii exista tot timpul, indiferent de situatie. Un exemplu edificator in domeniul productiei de motoare electrice, atat standard cat si personalizate, este Braco Industrial. Aici se ofera o gama completa de motoare electrice industriale care pot satisface orice exigente, fie ca este vorba de aplicatii domestice sau la scara larga, aplicatii industriale.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *