Motivele care te fac sa fii nervoasa

Se intampla de foarte multe ori sa im nervosi si sa nu ne dam de aceste lucruri pentru ca in general ne enervam fara vreun motiv anume, sau cel putin nu este un motiv cunoscut sau justificat de catre noi.

Pentru a potoli starea de nervi trebuie sa stiti in primul rand care sunt cauzele care determina sa aveti aceasta stare. In continuare, va vom prezenta lucruri care va vor ajuta sa determinati cauzele care va determina sa fiti suparati sau nervosi si astfel veti sti ce anume trebuie sa faceti pentru a scapa de aceasta stare:

Hormonii

In primul rand, o prinicpala cauza care determina starea de nervi sunt hormonii. Daca aveti probleme hormonale este imposibil sa nu aveti si probleme cu nervii sau cu starile nervoase.

Ati observat vreodata ca va enervati foarte tare in momentul si ca aceste lucruri tin chiar si cateva zile? Care credeti ca este motivul? Probabil ca ati observat ca de obicei sunteti nervosi o perioada pe luna si de obicei perioada este aceeasi. Ei bine, in acest caz, trebuie sa stii ca aceste stari nervoase sunt produsul unor modfiicari hormonale care se produc la nielul organismului. Probabil ca ai observat ca aceste stari nervoase de desfasoara in general o data pe luna, in aceeasi perioada de cele mai multe ori, in perioada menstruatiei. Ei  bine, in acest caz trebuie sa stii ca ovarele secrete estrogen si progesteron in cantitati care cresc si scad foarte brusc. Asa se face ca cu o saptamana inainte de menstruatie apar aceste stari de nervozitate.

In aceasta perioada trebuie sa faceti astfel incat sa consumati alimente cat mai bogate in nutrienti si acizi grasi. Asadar, trebuie sa consumi cat mai mutl avocado, ulei de masline,  sardine, hering, ansoa, nuci si alte alimente care sunt bogate in acizi grasi si nutrienti.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *