Minuni sau mana de diavol?

Se spune ca nu poti sa vezi divinitatea insa asta nu inseamna ca nu exista. Nu poti sa o atingi insa asta nu inseamna ca nu este acolo. Poate ca tocmai astfel de motive sunt baza pentru cei care nu cred. Insa cand se intampla minuni parca totul capata o alta aura. Asa cum s-a intamplat si cu trupul celui ce a fost preot slujitor la Manastirea Petru Voda din Neamt, Gheorghe Calciu. Dupa 7 ani acesta a fost dezgropat, iar acum este ca si neatins.

Miunune sau nu?

Se pare ca din marturisirile celor care slujesc la aceasta manastire preotul in cauza ar fi presimtit ca va muri. Cu numai o luna inainte de moarte acesta spunea ca daca printr-o intamplare trupul sau va fi scos din mormant si va fi ca si neatins primul gand sa nu fie cel de minune cereasca caci este lucrarea diavolului. Mai mult decat atat acestea spunea ca preotii sa nu il „expuna” ci sa-l tina ascuns, sa faca dezlegari de blesteme pentru ca trupul sau sa ajunga in tarana asa cum spune religia si traditia in acest sens.

Si totusi, inmarmuriti de ce au putut sa vada cei ce slujesc la manastire sunt intr-o dilema. A fost dezgropat pentru ca un semn divin a venit catre unul din calugari. Rugandu-se acesta a primit o porunca cereasca de a dezgropa mortul. Si asta cum era de asteptat minunea s-a intamplat.

Desi pentru a fi canonizat se necesita rapoarte de confirmare a unor minuni savarsite nu este poate departe de a se intampla asta de vreme ce cei 7 ani in mormant nu au afectat deloc trupul celui ce a fost Gheorghe Calciu. Cum ramane insa cu ceea ce spunea chiar el cand era in viata? Mai mult decat atat, pe langa faptul ca prin testament preotul nu isi dorea sa fie deshumat fiul acestuia este de aceeasi parere si ar putea actiona in judecata intreaga manastire.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *