Ministrul Educatiei cauta solutii pentru inceperea noului an scolar

Pandemia cu care se confrunta tara noastra in momentul de fata a facut sa apara numeroase restrictii pe toate planurile. Una dintre cele mai importante masuri ce au fost adoptate la nivel national a fost inchiderea scolilor, a gradinitelor si a tuturor institutiilor in cadrul carora se desfasoara activitati de invatamant.

Principalul motiv a fost incercarea de limitare a raspandirii noului coronavirus, care a facut deja foarte multe victime, atat pe teritoriul Romaniei, cat si peste tot prin lume. Distantarea sociala a fost recomandarea autoritatilor si a medicilor, dar si autoizolarea a contat si inca mai conteaza mult.

Ne temem in continuare de un al doilea val de infectari cu virusul corona, poate si mai mult decat de primul, intrucat previziunile specialistilor sunt destul de negativiste.

 

Propuneri pentru noul an scolar

Chiar daca pentru moment, pericolul pare sa nu mai fie atat de amenintator si cazurile celor nou infectati scad de la o zi la alta, inca de pe acum se fac planuri in legatura cu redeschiderea anului scolar inca din toamna.

Ingrijorarea este cu atat mai mare cu cat vorbim aici despre un numar mare de prescolari si de scolari care ar urma sa stea laolalta incepand cu luna septembrie. Intr-adevar, pana atunci nu se stie in ce stadiu va fi pandemia cu care ne confruntam acum, insa este bine sa ne gandim la toate variantele posibile si sa punem raul in fata.

In acest sens, Ministrul Educatiei – Monica Anisie – a declarat ca se gandeste la mai multe variante prin care sa pastreze distanta recomandata de 2 m intre elevi, daca va fi vorba de un al doilea val de infectari cu virusul corona. Fiind vorba despre clase cu 30 sau chiar peste 30 de elevi, distanta de 2 m intre elevi ar trebui sa fie luata in fata, spate si lateral stanga si dreapta. Ori in acest fel, intr-o sala de sport de exemplu ar incapea un numar de 10 elevi.

Tot Ministrul Educatiei ia in considerare posibilitatea ca elevii sa frecventeze cursurile prin rotatie si o parte din cursuri sa fie sustinute in mediul online. O alta varianta propusa este montarea de containere si de corturi in curtea fiecarei scoli. In acest sens, vor fi analizate modelele din celelalte tari europene ce se confrunta cu aceasta pandemie, astfel incat sa se poata lua deciziile optime.

Mai multe informatii despre acest subiect se pot afla accesand site-ul official botosaneanul.ro.

Tot in cadrul acestui site se regasesc stiri Botosani, stiri de la nivel national si international, astfel incat sa fiti la current cu tot ceea ce se intampla la nivel mondial.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *