Mercedes-Benz si tirul autonom

Daca ideea masinilor care se conduc singure este un alt trend tehnologic intrigant din viitor care ar putea sa nu ajunga niciodata in lumina reflectoarelor, scoate acel gand din minte. Ultimele stiri de la Mercedes-Benz indica ca masinile ce se conduc singure sunt aici, pentru a ramane.

Daimler, compania parinte al lui Mercedes-Benz a dezvaluit un videoclip de demonstratie a tirului sau din viitor Mercedes Benz 2025 vineri, afisand ca vehiculele se conduc de unele singure la viteze mari pe autobanda din Germania.

Folosind un sistem pe care compania numeste pilot de autostrada, soferul uman este capabil sa schimbe controlul tirului la sistemul incorporat al vehicolului si sa conduca hands-free ca si pasager.

Pentru a permite tirului sa conduca autonom langa alte masini, pilotul de autostrada foloseste o combinatie de comunicatie vehicul la vehicul, prin intermediul Wi-Fi, cu o raza de actiune de 1.640 de picioare, un radar lateral in ambele parti ale tirului, ce are o raza de actiune de 820 de picioare si un radar de raza scurta montat in fata tirului, ce are o raza de 230 de picioare. Tirul foloseste de asemenea si o camera stereo frontala montata sub parbriz.

Tirul din viitor 2025 este raspunsul lor la majoritatea provocarilor si oportunitatilor asociate cu transportul de marfa pe strada din viitor, spune Dr. Wolfgang Bernhard, un membru din consiliul de administrare Daimler, intr-o declaratie. Acesta mai spune ca, impreuna cu tirul viitorului 2025, Daimler Trucks isi scoate inca o data in evidenta rolul sau de pioner in tehnologiile inovative si isi deschid o noua era de transport de marfa cu tirul.

Dupa cum indica si numele, compania spera ca va avea acea tehnologie operativa pe strada pana in anul 2025. Un oras din Anglia are planuri sa scoata public 100 de masini ce se conduc singure anul viitor, si a fost aprobat testul de masini autonome pentru a incepe din Septembrie.

 

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *