Mai poate fi salvat lemnul afectat de cari?

tratament lemn anticari

Despre atacul carilor am auzit cu totii; afecteaza lemnul si este o insecta de care nu scapi prea usor. Exista insa produse eficiente, profesionale, care pot salva mobilier si orice structura din lemn, pastrand valoarea bunului. Asta inseamna ca am depasit perioada in care singura solutie era una agresiva.

Viermii de lemn, asa cum mai sunt acestia denumiti, patrund adanc in lemn, in faza de larve se hranesc cu lemn si creeaza acele gauri rotunde. Apar si de dezvolta in conditii de umiditate. Prefera nu doar umezeala, ci si caldura moderata.

Preventie si tratare

Trebuie spus ca exista solutie pentru ca lemnul deja afectat sa fie curatat si salvat. Datorita produselor profesionale precum gama Bochemit Plus I, disponibila la Deposib, lemnul afectat de cari are toate sansele sa fie conservat. In portofoliul celor de la Deposib gasim si exemple de proiecte care demonstreaza si sustin eficienta acestor tipuri de produse – biserici monument, vechi de peste 700 de ani ce au fost salvate de degradarea cauzata de cari.

Deposib recomanda drept tratament lemn anticari produsul Bochemit Plus I. Acesta actioneaza asupra lemnului – fie el de constructie sau cel de mobila – pentru eradicare sau eliminare de insecte. Indiferent care este stadiul de dezvoltare a acestor insecte, ou, larva, nimfa sau adult, produsul este unul eficient intr-atat incat sa nu mai fie nevoie si de altceva.

Ideal ar fi ca acesta sa fie folosit pentru preventie, mai intai de toate. Daca nu au fost luate masurile de acest gen, la timp, exista sansa de a-l folosi pe post de tratament.

Producatorul s-a gandit se pare la tot procesul si la ce inseamna si implica folosirea unei astfel de solutii. Astfel, Bochemit Plus I dupa uscare nu este toxic, nu impune conditii extraordinare atunci cand este folosit, deci nu este un pericol pentru om sau animale. Se poate observa ca nu are influenta asupra culorii lemnului, nu il pateaza, nu il decoloreaza.

Bochemit este totusi producator de renume pe piata de profil, cu o istorie de peste 110 ani. Desigur ca acest brand s-a impus pe piata si continua sa fie solid si un nume de reper. Produsele sub aceasta marca sunt garantat eficiente, mai cu seama ca lunga istorie de producere a acestei game, Bochemit Plus I.

Produse pentru lemn – de preventie sau tratare

Deposib pune la dispozitia celor interesati diverse solutii pentru tratarea lemnului sau pentru a fi aplicate mai intai de toate ca preventie. In cadrul paginii oficiale, deposib.ro, regasim produse pentru ignifugare, antimucegai, baituri, produse de eliminare insecte si protejare, atat la interior, cat si la exterior.

Asadar, lemnul poate fi salvat, chiar daca este deja afectat de cari. Sunt insa mai multi factori la mijloc. Pentru a alege optim produsele care vor actiona eficient asupra daunatorilor de lemn este de preferat consultanta de specialitate.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *