Inventii premiate cu aur la Geneva si nefinantate de statul roman

Anul acesta Romania a avut o prestatie mai mult decat superba in cadrul premiilor si inventiilor medicale de la Geneva, incat a reusit sa obtina peste 28 de premii, din care 18 au fost premii de aur, care datorita perserverentei, implicarii si devotamentului celor mai mari cercetatori stiintifici au ajuns sa fie cunoscute in intreaga lume.

Cu acest aspect, Romania mai obtine o bulina alba pe harta Europei, incat este indicat sa isi fructifice aceasta oportunitate si sa faca din ea cea mai revolutionara strategie de recunoastere mondiala. Dar ce face statul roman atunci cand este recunoscut pe plan mondial? Uita de aceste tehnici revolutionare si le aseaza undeva intr-un sertar pe care va scrie „in asteptare”.

Unii cercetatori premiati in anii precedenti cu aceleasi medalii au ales sa isi vand inventiile acelor state interesate de viitorul medicinei si pentru cateva mii de euro, incat statul roman nu si-a prezentat nici un interes pentru acest aspect. In loc sa se implice si sa contureze o imagine mai buna a sistemului medical, Romania este tara in care se fura de la listele de pacienti si pana la medicamentele bolnavilor, incat nu ii putem cere prea mare respect si implicare in astfel de proiecte.

Cu toate ca Romania aplica an de an pentru fonduri europene nerambursabile si in domeniul medical, acestea niciodata nu ajung la cei care isi dedica intreaga viata in scop medicinal si revolutional, deoarece premiza este prea mare si efortul considerat a fi prea mic.

Multitudinea de teste efectuate in laboratoarele de cercetare, miile de ore pierdute in folosul stiintei, precum si eforturile financiare ale tuturor participantilor la aceste concursuri internationale se pare ca nu atrag sub nici o forma sponsorizarea statului sau finantarea acestora, considerate a fi neimportante in momentul actual, in care Romania se confrunta cu probleme mai mari decat acestea.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *