Internet Explorer ne spune adio – Microsoft va intrerupe suportul

internet explorerNu stiu daca va afecteaza sau nu, dar pe mine ma apuca nostalgia cand aud ca primul dintre browserele de internet, pe care l-am folosit ani in sir, ajunge sa fie trecut, treptat, in istoria online-ului. La fel am patit si atunci cand am aflat ca se intrerupe suportul tehnic si pentru versiunea Windows XP – am folosti-o mai bine de 5 ani de zile.

In momentul de fata aproape nimeni nu mai foloseste Internet Explorer. Google Chrome a acaparat tot ceea ce inseamna operatiune de browsing, existand de asemenea un procent de utilizatori care se bazeaza pe browserul Mozilla Firefox. Mai in gluma, mai in serios, Internet Explorer este totusi cel mai bun browser.

Da, este cel mai bun browser in momentul de fata! Pentru a downloada alte browsere – as spune eu, din perspectiva personala. Tinand cont de zvonurile care circula si de faptul ca in majoritatea cazurilor se adeveresc, Internet Explorer va ramane fara suport din partea Microsoft. Recomandarea va fi, ca de fiecare data, trecerea la solutii software mai recente, pentru a putea beneficia de actualizari in materie de securitate, dar si compatibilitate cu tehnologii web recente.

Exista inca utilizatori si corporatii care folosesc cea mai recenta versiune de Internet Explorer – este vorba despre IE 11, pentru care va fi pastrat probabil in continuare suportul tehnic. Schimbarea se va realiza treptat, pentru ca nu poti bloca instantaneu activitati de baza ale marilor corporatii. Asa se intampla de obicei – se mai lasa o perioada pana sa se ajunga la trecerea la noi tehnologii.

N-avem ce face, trebuie sa progresam. Probabil ca multi nici din noua generatie nici nu au folosit Internet Explorer decat pentru a instala alte browsere, insa, la vremea lui, era cea mai de incredere solutie in browsing.

La revedere Internet Explorer! E timpul sa fii inlocuit cu tehnologii mai noi.

Autor: Catalin Mihai Sotropa

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *