Despre insomnii…

Insomnia este adesea agravata si continuata de catre un set de credinte false. Uneori, noi nici macar nu realizeazam ceea ce credem despre somn – si modul in care aceste convingeri declanseaza anxietate si poate compromite un somn bun – pana cand aceste convingeri sunt aliniate in fata noastra.

Un mit celebru este acela ca toti necesita opt ore de somn pentru a functiona în timpul zilei .

Adevarul : Exista o gama larga de nevoi de somn . Cantitatea medie de somn necesara pentru un adult este necunoscuta, dar este, probabil, mai putin de opt ore. In al doilea rand , durata somnului este doar unul dintre mai multi factori determinanti pentru buna functionare din timpul zilei ; din acest motiv probabil , calitatea somnului este mult mai importanta decât durata orelor petrecute dormind .

Un alt mit celebru este si acela ca daca ati avut somn bun , ar trebui sa  sa te simti odihnit .

Adevărul : Dupa trezire , e firesc sa-ti petreci pana la 30 de minute simtindu-te ametit . Aceasta se numeste inertia somnulu sau starea de ebrietate de somn , care este probabil afectata de stadiul de somn din care s-au trezit . Dacă sunteți o persoană de noapte , este posibil sa aveti o inertie a somnului mai intensa decât o persoană obisnuita .

Se spune ca daca te trezesti de cateva ori în timpul noptii , chiar daca te bagi la somn destul de repede ,acest lucru ar trebui sa aiba un efect negativ. 

Adevarul: Scurtele treziri sunt o parte normala a procesului de somn . Desi cele mai multe nu sunt suficient de lungi pentru a ti le aminti dimineata , numarul mediu de treziri pe noapte este de douasprezece .

Un alt mit este si acela ca daca iti petreci mai mult timp in pat , vei dormi mai mult si te vei simti mai bine a doua zi . 

Adevarul : calitatea somnului este mai importanta decat cantitatea . In plus petrecantu-ti o mare parte din timp lenevind in pat poate conduce la depresii.

 

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *