Inovatia anului 2013

Premiul de Inovatia Anului 2013 va merge la un produs care demonstreaza reala inovatie in domeniul tehnologic si care are puterea sa inbunatateasca o caregorie de produse sau sa introduca el insusi o noua gama de produse prin scopul pe care il are.

Castigatorul este Google Glass. Specularile epocale ale Google sunt pe cale sa porneasca o noua era a tehnologiei portabile. Ochelarii Google pot face poze si video-uri si iti pot distribui informatii importante direct in fata ochilor. Sunteti pregatiti sa deveniti cyborgi Google Glass?

Ochelarii Google sunt genul de inventii ale unei lumi din viitor. Tehnologia portabila care a ajuns pe piata la finalul anului 2013, pune la dispozitie un mic ecran la nivelul ochiului, ecran pe care poti vede diferite informatii de la harti la mailuri, pagini de socializare, stiri si multe altele.

Utilizatorii Google Glass pot face la propriu poze din fata ochilor pin intermediul camerei foto-video de pe rama. Toata informatia este sincronizata cu un telefon cu iOS sau Android.

Ajunsi pe mana developerilor din intreaga lume, ochelarilor au inceput sa li se gaseasca o multime de utilizari, in ciuda faptului ca inca exista o multime probleme de securitate.

Printre finalisti s-a aflat si o alta inovatie. Este vorba despre un smartwatch despre care am aflat prima data pe razvann.eu. Acesta se conecteaza la smartphone-ul tau si iti afiseaza mesaje, notificari si multe altele. A fost o lovitura asa de mare incat se presupune ca Apple, Samsung si Google sunt tentati sa-si lanseze propriile smartwatch-uri.

Realizatorii Pebble Smartwatch au identificat un spatiu de exploatat intr-o nisa supra populata si au investit tot in idee. Au reusit astfel sa stranga investitii de 10.000.000 dolari de la aproape 70.000 investitori.

Cu succesul pe care l-a avut, se zvoneste ca Apple, Samsung si Google se pregatessc urgent sa-si lanseze propriile dispozitive de acest gen.

 

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *