Indiciile comunicarii non verbale

Stiti probabil ca asa cum se spune, viata este ocazia de a trai anumite emotii. Se intampla de foarte multe ori sa dorim sa transmitem anumite lucruri insa sa nu reusim sa facem asta pentru ca gesturile, mimica si trairile sunt de cu totul alta parte. As vrea sa vorbesc despre faptul ca unii oameni doresc sa transmita anumita lucruri folosindu-se de anumite gesturi si de anumite lucruri insa aceste lucruri sa nu dea roade.

De exemplu, sa spunem ca mergeti la un interviu pentru un post de munca important pentru dvs. Intrati acolo, si incepeti sa convingeti prin vorbe angajatorul ca sunteti cel mai bun pentru postul respectiv doar ca mimica dvs arata cu totul si cu totul altceva. Ce va crede angajatorul in final? Ei bine, dvs. vi se va parea ca ati facut totul pentru a convinge si ca ati incercat in toate modalitatile doar ca in final gesturile si mimica nu au fost coordonate astfel incat sa reusiti sa fiti suficient de convingator. De asemenea, putem spune ca de multe ori se intampla sa fiti sigur ca ati reusit insa in final sa aveti parte de  dezamagire. Cauza? Nu ati fost suficient de persuasiv. Angajatorul trebuia sa fie convins cu forta verbala dar si cu cea non verbala.

De fapt, este vorba despre comunicarea verbala sau ea non verbala care poate fi uneori voluntara si alteori involuntara. Acest lucru depinde de starea si de sentimentul transmis. Nu puteti fi o persoana inconstienta insa se poate intampla sa transmiteti lucrurile pe care nu le doriti.

De fapt, controlul emotiilor inseamna intelegerea emotiilor si aducerea lor in sfera inconstienta sau in cea constienta. Cu siguranta daca ai sti cat valoreaza un zambet l-ai oferi mult mai des decat o faci pana acum.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *