Imbracaminte si incaltaminte din piele

Articole vestimentare de calitate

Din cand in cand, fiecare dintre noi isi doreste un produs calitativ, din piele, fie ca este o haina frumoasa din piele de caprioara, fie ca este o pereche superba de botine din piele de bovina. Dar oare toata lumea stie din ce provine de fapt si cum este prelucrata, sau in ce moduri a fost colectata aceasta si de la ce animale, pe care de altfel toata lumea le indrageste?

Recunosc, si eu detin un articol de imbracaminte din piele naturala si cel putin o pereche de incaltaminte din piele. Imi plac pentru ca sunt de o calitate mai inalta decat articolele obisnuite, produse din alte materiale.

Si chiar daca pretul este in ton cu produsul din  piele, durata vietii, a uzurii si aspectul deosebit trec pe primele locuri pentru unele persoane in vederea omiterii altor neajunsuri, cum ar fi felul in care animalele de la care provine pielea au fost chinuite si ucise, sau uneori nu.

Eu nu spun nu acestor articole ce tin de stilul unui om, insa daca este sa-mi achizitionez ceva de acest tip ma uit mai intai la provenienta, iar daca la tara de origine este trecuta o tara din continentul asiatic, in special Thailanda, ma gandesc mai bine si decid sa nu mai fac acest pas.

Abuzuri ale animalelor fara aparare

Asadar, chiar daca nu suntem noi chiar cei mai mari sustinatori ai PETA(People for the Ethical Treatment of Animals), nici nu putem ignora semnalele acestora in legatura cu felul in care bietele animale sunt torturate pana la moarte, sau jupuite de piele inca de vii. Pana  la urma suntem oameni, iar oamenii ar trebui sa fie sensibili la asemenea probleme ce se ivesc in lume la tot pasul, asta daca nu sunt fara urma de suflet si nu le pasa de nimic altceva, decat de binele lor personal.

Cum spuneam mai sus, aceste piei speciale provin de la diverse animale, mai simpatice sau mai putin simpatice, insa fiinte toate care nu au putere de aparare in fata „Marelui Om”. Caini, iepuri, pisici, zebre, canguri, vulpi si serpi sunt doar cateva dintre acele animale a caror soarta se decide in Asia, ca mai apoi urmand sa devina portofele, genti, curele, pantofi, cizme si alte articole vestimentare pe rafturile magazinelor din Europa.

Cum putem impiedica asta

In fine, fiecare dintre noi ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte de a-si cumpara ceva din piele, mai ales fiind constienti ca acele lucruri sunt importate de undeva de departe, pentru ca bietele creaturi nu au nicio sansa in fata oamenilor si nu se pot apara si nici pleda pentru viata lor!

 

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *