Grupa de sange si indicatiile pentru fiecare

Exista teoria conform careia fiecare grupa sanguina trebuie „tratata” diferit. In functie de aceasta se stabileste si un regim pentru cei care doresc sa piarda din kilogramele acumulate. Astfel se pare ca este mai eficient sa se ajunga in punctul dorit. Si daca acest lucru se dovedeste a fi adevarat atunci ar trebui sa se tina cont si de cum influenteaza grupa sanguina sanatatea, la ce boli suntem predispusi si catre ce aspecte trebuie sa ne indreptam mai mult.

  1. Grupa 0. Cunoscuta ca fiind cea mai raspandita si totodata ce determina un sistem imunitar mult mai puternic, rezistent. Se spune ca cei care au grupa sanguina 0 vor trai mai mult. In randul bolilor care ii vor afecta se numara cel mai adesea problemele de stomac datorate hiperaciditatii, artrita, dar si probleme legate de tiroida pentru ca au un sistem imunitar hiperactiv. Iar reversul medaliei vine si din alergiile la care sunt predispusi, un dezechilibru al imunitatii.
  2. Grupa A. Daca un plus la aceasta categorie il reprezinta rezistenta la anumite infectii bacteriene un minus il reprezinta o mai mare sensibilitate la mancarurile cu baza de peste ce adesea provoaca probleme cu digestia. De asemenea astfel de persoane au o sensibilitate in ceea ce priveste sistemul respirator, de unde si recomandarea de a se evita produsele bogate in probiotice.
  3. Grupa B. Aceasta grupa sanguina aduce o oarecare combinatie intre grupa 0 si A. De data aceasta alimentatia poate insemna un aport mai mare de carne si mancaruri ceva mai grele. Insa exista si o atentionare, ceea ce vizeaza carnea de pui spre exemplu care contine hormoni de crestere si care poate determina aparitia unor boli autoimune.
  4. Grupa AB. O combinatie intre grupa A si B, mai rara si care insumeaza sensibilitatile celor doua grupe mai sus mentionate. Se recomanda mai degraba o dieta vegetariana.

 

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *