Ghidul spre un gazon sanatos

Imagineaza-ti un gazon verde perfect sanatos, numai bun pentru odihna, grozav pentru jocurile de minge si gratare, un beneficiu real pentru casa ta. Dar stii ca daca ai grija de gazonul tau, ai putea ajuta si mediul ? O iarba sanatoasa furnizeaza o zona de hranire pentru pasari, ce gasesc o sursa bogata de insecte, rame si alte tipuri de mancare. Iarba groasa previne eroziunea pamantului, filtreaza contaminantii de apa ploii, si absoarbe multe tipuri de poluanti aerieni, cum este praful si funinginea. Iarba este de asemenea foarte eficienta la transformarea dioxidului de carbon in oxigen, un proces ce ajuta la curatarea aerului.

Sa ai grija de gazon corespunzator poate de asemenea sa-i imbunatateasca modul in care arata si contribui la beneficiile sale ale mediului. Nu trebuie sa fii un expert sa cresti o iarba sanatoasa. Doar tine minte ca secretul este sa lucrezi cu natura. Acest lucru inseamna sa creezi conditi pentru ca iarba sa creasca si sa reziste leziunilor de la buruieni, boli si pesticid de insecte. Inseamna sa-ti pui scopuri realistice pentru gazon, indiferent daca tu sau o firma profesionista de ingrijire a gazonului se va ocupa de treaba. Daca alegi sa folosesti pesticide, inseamna sa le folosesti cu grija pentru a primi cele mai bune beneficii si a reduce riscurile. Sa ai grija de gazonul tau intr-un mod sensibil din punct de vedere a mediului poate avea un impact mai mare decat crezi. Gazonul tau este doar o bucata mica de pamant, dar toate gazoanele din tara acopera o suprafata mare. Asta inseamna ca tu si gazonul tau, puteti faci o diferente in mediu. De aceea, sa ai grija de mediu incepe din curtea ta.

Pentru a incepe gandeste-te la ingrijirea gazonului tau ca un program de ingrijire preventiv pentru sanatate, ca unul pe care l-ai folosi pentru propria sanatate. Ideea este sa previi problemele din a se intampla sa nu fii nevoit sa l tratezi. Un gazon sanatos poate sa se intreaca cu majoritatea buruienilor, sa supravietuiasca majoritatea atacurilor de insecte si sa indeparteze majoritatea bolilor, inainte ca aceste probleme sa scape de sub control .

Daca ai un gazon pe o suprafata mare vei face fata mai bine daca te vei uita dupa masini de tuns iarba. Cu ajutorul acestora vei putea sa parcurgi toata suprafata gazonului in timp scurt si vei face o treaba foarte eficienta.

Programul de ingrijire al gazonului ar trebui dezvoltat dupa conditiile locale, cantitatea de ploaie pe care o primesti, de exemplu, si tipul de pamant pe care il ai.

Pe langa acest lucru iti trebuie un pamant sanatos, pamantul sanatos este fundatia unui gazon sanatos. Pentru a creste bine, gazonul tau are nevoie de pamant cu o buna textura, niste nutrienti improtanti si pH-ul potrivit, sau echilibru de aciditate si alcalinitate.

Incepe verificand textura pamantului tau pentru a vedea daca este grea cu lut, usor sau nisipos, sau undeva intre acestea. Gazoanele cresc cel mai bine in pamant intermediat sau in pamant argilos care au un amestec de lut, nisip si namol.

 

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *