Gaseste-ti mai usor un job potrivit

jobLa un moment dat in viata incepi asa-numita „vanatoare” a unui job. Gasirea celor mai bune oportunitati poate fi destul de problematica. Multi angajatori au o lista de cerinte ce pare interminabila, descurajand astfel majoritatea candidatilor. Nu trebuie insa sa de dai batut. In continuare iti ofer trei sugestii ce te pot ajuta sa profiti mai mult de oportunitatile de job ce ti se ofera.

Ignora cerintele postului

Fiecare persoana aflata in cautarea unui job specific gaseste o serie de oferte. Atunci cand afli insa care sunt cerintele asa-zis obligatorii si iti dai seama ca nu indeplinesti decat 2-3 dintr-o lista foarte lunga, te descurajezi. Nu ai nici un motiv sa faci asta, pentru ca nu exista candidatul perfect, care sa le indeplineasca pe toate. Daca ar exista, ar fi totusi foarte greu de gasit.

Foloseste-te si de social media

Chiar daca poate nu vrei sa afle toata lumea ca esti in cautarea unui job, trebuie sa te ajuti si de social media. Sansele iti sunt exponential crescute, pentru ca angajatorii cauta in zilele noastre angajati si prin intermediul retelelor de socializare. Totusi trebuie sa ai grija la unele aspecte: inlatura tag-uri si fotografii care nu ar fi potrivite sau care ti-ar putea scade sansele sa obtii jobul pe care il doresti.

Aplica pentru fiecare pozitie individual

Ok, esti interesat de un job la o companie sau o mare corporatie. Observi ca sunt mai multe pozitii disponibile, de la cele de nivel ierarhic inferior pana la cele superioare. Cea mai mare greseala pe care o poti face este sa trimiti un CV generic, pentru toate. Aplica pentru fiecare job individual, punand in valoare abilitatile pe care le ai pentru fiecare pozitie in parte. Editeaza-ti CV-ul in asa fel incat sa evidentiezi acele abilitati specifice care te recomanda, si astfel vei avea o sansa in plus.

Poate parea greu, dar nu este niciodata imposibil sa obtii jobul dorit. Nu trebuie sa te descurajezi in caz ca primesti un refuz, chiar daca este frustrant. Persevereaza, foloseste-te de tot ceea ce poti pentru a te pune in valoare si in cele din urma

Autor: Catalin Mihai Sotropa

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *