Functii necunoscute de Google

Se stie ca pe Google se poate face orice tip de cautare iar rezultatele vor fi pe masura, nenumarate si destul de exacte. Insa pe langa ceea ce cautam in mod zilnic, pe langa Youtube, Traducere, Gmail si Harti, motorul de cautare poate face si alt tip de actiuni, avand unele functii de care nu toata lumea stie in momentul de fata.

Verifica un zbor

Daca vei introduce in Google nuamrul unui zbor, rezultatele din top vor fi detaliile zborului respectiv si statutul sau. Asadar un exemplu, introducand „BA 335” vei descoperi ca zborul 335 al British Airways pleaca de la Paris la ora cutare si soseste la Heathrow Terminal 5 la ora exacta cutare din locul respectiv. 

Fa o cautare dupa proiectiile de filme din zona ta

Cauta proiectiile de film din zona ta prin introducerea termenului „filme” urmata de codul tau postal. In Marea Britanie cautarea se restrange doar la orasul tau. In America cautarea este mult mai precisa, iar rezultatele sunt date in functie de codul postal.

Previziuni ale vremii

Fa o cercetare dupa numele orasului respectiv urmat de „prognoza”, iar Google te va instiinta legat de vremea in respectiva zi, incluzand nivelul de precipitatii, umiditatea si vantul, la fel de bine ca si prognoza pentru saptamana viitoare, bazat pe datele de la ANM.

Excludeti termeni de cautare

Atunci cand faci o cautare de termeni care au si un al doilea inteles, sau o asociere apropiata cu altceva, poate deveni destul de dificil sa poti gasi rezultatele pe care le doresti. Exclude asadar rezultatele irelevante folosind semnul ‘-‘. Asadar pentru cautari dupa ‘apple’ unde cuvantul ‘iPhone’ nu este folosit, introdu ‘apple-iPhone’.

Date publice

Pentru a vedea tendinte ale populatiei si rate ale somajului pentru diferite orase si tinuturi, introdu ‘populatie’ sau ‘rata somajului’ urmate de locatie. Asadar de exemplu, introdu ‘rata somajului Marea Britanie’ si vei descoperi respectiva valoare, si de asemenea iti va fi prezentat un grafic cu ratele somajului de pe ultimii 10 ani.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *