Frica de pisici mistice

Ce au pisile de sunt asa de misterioase? Egiptenii le venerau, europenilor le era frica de ele, iar japonezii isi faceau griji ca acestea s-ar putea ridica in doua picioare si sa inceapa sa vorbeasca.Se pare ca aproape majoritatea natiilor sunt de acord cu un lucru: felinele au o caracteristica „supranaturala”.

Caith Sith

O pisica mistica este „Caith Sith”. Caith sith inseamna „fairy cat” ( pisica vrajitoare). Aceasta pisica este de dimensiunea unui pui de vitel si este toata neagra inafara de piept, unde are o pata alba.Irlandezii considerau ca este un animal vrajit, fiindca credeau ca aceasta se transforma in vrajitoare. Legenda spune ca, caith sith este o vrajitoare care se poate transforma in pisica de 9 ori, iar dupa cea de a noua transformare aceasta va ramane in chipul unei pisici pentru totdeauna.

Scotienii credeau ca daca o pisica neagra  trecea peste un cadavru, insemna ca  caith sith i-a luat sufletul inainte ca acesta sa ajunga in lumea de apoi.Oamenii faceau totul pentru a proteja trupul pana sa il ingroape, veghind aproape 24 de ore trupul neinsufletit. Acestia faceau concursuri de sarit fiindca credeau ca astfel caith sith se va opri si nu se va mai uita la ei.

Un alt truc pe care scotienii il aveau – spuneau ghicitoti fara a da raspunsul, fiindca credeau ca caith sith se va opri si se va gandi la raspunsul ghicitorii. De asemenea, Nn era permis sa se faca foc unde era si trupul neinsufletit fiindca acestia credeau ca caith sith era atras de caldura.

Bakeneko

O alta pisica mistica este „Bakeneko”. Bakeneko sunt pisicile supranaturale din folclorul japonez. Cand este pui,  bakeneko nu este cu nimic diferit fata de o pisica obisnuita de casa, insa cu cat creste, aceasta dezvolta puteri supranaturale.Dupa o anumita varsta (12 sau 13 ani)un bakeneko incepe sa mearga in doua picioare precum un om, si poate vorbi si intelege limba oamenilor.Bakeneko isi poate schimba forma din pisica in om, iar un bakeneko malefic putea sa isi devoreze stapanul si sa ii ia locul.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *