Evenimente medicale ale anului 2015

Pe masura ce anul 2015 ajunge din ce in ce mai aproape de final si ne aflam la inceputul anului 2016, este timpul sa tragem o scurta privire la tot ceea ce ne-a oferit anul 2015. Nu au existat inovatii in medicina de-a lungul acestui an, dar cu toate acestea, anul 2015 a intalnit o serie de lucruri care pot schimba medicina asa cum o stim. Iata care sunt cele mai impresionante descoperiri medicale ale anului 2015.

Descoperiri medicale 2015

Printare 3D- Anul 2015 a fost un an foarte mare pentru imprimarea 3D. Acest lucru este ca si cum ar fi scos direct din filmele sci-fi sau dintr-o revista de benzi desenate. Folosind imprimarea 3D si tehnicile de imagistica 3D, oamenii de stiinta au reusit sa dezvolte un ghid de printare 3D, care poate ajuta la cresterea functiilor senzoriale si cele motorii. De asemenea, specialistii din medicina au reusit sa creasca organe in laborator, numite organoide care, spera ei, pot fi utilizate in transplantul de organe.

„Topirea” cataractei- Cataracta este principala cauza de orbire la nivel mondial care afecteaza din ce in ce mai multi oameni la nivel mondial. Operatia de tratare a cataractei este una extrem de dureroasa si inlocuieste cristalinul cu unul artificial. Insa, oamenii de stiinta au dezvoltat niste picaturi pentru ochi care practic topesc cataracta. Dupa ce cercetatorii au descoperit un steroid natural, cunoscut sub numele de lanosterol, acestia au decis sa il testeze pe ochii umani. Nu numai ca lanosterolul s-a dovedit eficient in reducerea dimensiunei cataractei, insa a reusit sa previna recidivarea acesteia.

Membre bionice- Un alt lucru care pare a fi scos direct din romanele sci-fi este acesta. Insa, datorita evolutiei tehnologice si a progresului roboticii, oamenii de stiinta au reusit sa produca membre bionice, care vin in ajutorul celor care au suferit o amputare. Astfel, cercetatorii au reusit sa inventeze brate bionice care raspund la stimulii nervosi, astfel ca anticipeaza miscarea utilizatorului si duce intregul proces la finalizare.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *