Esti un sclav al societatii actuale

Daca intr-adevar iti doresti sa traiesti in libertate, in primul rand trebuie sa vezi lucrurile care te impiedica sa faci acest lucru. Viata nu mai este ceea ce a fost, iar faptul ca traim in epoca actuala nu seamana deloc cu ceea ce se intampla acum 5000 de ani in urma. Atunci cresteai si invatai cum sa vanezi pentru a avea de mancare. Astazi, chiar din momentul in care te nasti primesti un numar de identificare (CNP), ai un certificat de nastere, esti surprins de anumite traditii culturale, aruncat intr-un sistem de invatamant unde mintea isi este spalata in functie de detaliile pe care societatea isi doreste sa le retii.

Nimeni nu isi doreste sa fie considerat un sclav, insa, sa fim sinceri, cu totii suntem sclavi, intr-un fel sau altul. Lumea si institutiile sale sunt create de oamenii care se afla la putere, iar acestor oameni le pasa doar de doua lucruri: putere si profit. Acestia au sculptat cu atentie, obiceiurile si scopurile care ne ghideaza in viata, si nu isi doresc sa aiba o populatie care sa gandeasca. In schimb, acestia isi doresc un popor ascultator si care se supune regulilor societatii.

Ce modalitati folosesc marile puteri pentru a te tranforma intr-un scalv?

Sistemul educational. Scoala te invata cum sa memorezi si cum sa repeti. Te invata cum sa iti petreci viata muncind pentru visele altor oameni. Mergi la scoala, respecti regulile, memorezi si repeti, iei note bune, iei o licenta, iar apoi devii un angajat pentru altcineva pentru tot restul vietii tale. Scoala este creata pentru a te pregati pe tine sa fii un om munictor, insa pentru altcineva. Nu te invata cum sa iti faci propria ta cariera, cum sa cresti o familie sau cum sa fii fericit si nici nu te invata CUM sa gandesti si cum sa te dezvolti ca persoana. Din momentul in care copiii nostri implinesc varsta de 6 ani, acestia sunt aruncati intr-un sistem de indoctrinare si care ii scoate din acest circuit abia la varsta de 18 ani, unde nu au nicio idee despre cine sunt de fapt sau ceea ce au de gand sa faca pe viitor. Sistemul educational este creat pentru a te face un om supus.

Social-media. Un om se uita, in medie, aproape 30 de ore pe saptamana la TV. Reclamele sunt propagande care te imping sa iti cumperi lucruri care nu iti sunt necesare cu banii pe care nu ii ai. Companiile de stiri sunt sustinute de marile corporatii, iar stirile pe care le prezinta, de multe ori, sunt false. Ti se baga pe gat materialismul in ideea de a te face sa te simti ca nu ai parte de succes in viata. Esti prea obosit sa faci altceva cand vii seara obosit de munca, asa ca te asezi si deschizi televizorul, fara sa iti dai seama ca acesta este o forma de a te crea un sclav al societatii.

 

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *