Delicii sanatoase

Probabil ca nu trece o zi in care sa nu servesti macar un cub de ciocolata. Este un bun alimentar care a inceput sa devina o adevarata necesitate in alimentatia multor persoane. Unii afirma ca nu pot supravietui o zi fara sa manance ciocolata. E ca si cum ne-am obisnuit cu aceasta, a devenit o parte din viata noastra. Chiar si asa sunt multe lucruri pe care majoritatea persoanelor nu le stiu in legatura cu ciocolata.

Spre exemplu majoritatea celor care lucreaza la o plantatie de ciocolata sunt sclavi in adevaratul sens al cuvantului. Fapt ce te face sa te simti destul de vinovat cand te gandesti ca exista foarte multi copii in Africa si nu numai care lucreaza zi de zi in calduri infernale doar pentru ca tu sa te poti bucura de gustul fin al unei ciocolate la sfarsitul zilei. Se estimeaza ca doar in Africa exista intre 56 si 72 de milioane de copii care sunt adevarati sclavi in plantatiile de ciocolata.

La nivel global, productia de ciocolata este una care sufera. Exista o lipsa serioasa de ciocolata in America Latina, locul care produce cea mai mare cantitate de cacao din lume. Nu numai ca exista o cerere impresionanta de ciocolata, o cerere ce pare a fi intr-o continua crestere, dar copacii de ciocolata nu mai produc la fel de multa ciocolata ca acum cativa ani. Plantele au inceput sa sufere de un fel de boala care a scazut rapiditatea cu care boabele de ciocolata cresc. Din fericire Africa nu se confrunta cu aceasta problema.Chiar daca Africa nu se confrunta cu aceste probleme, secetele au afectat si ele mai mult decat s-ar fi dorit productia totala de ciocolata in ultima vreme.

Problema este ca lipsa de materie prima in productia de ciocolata ar putea duce la cresterea preturilor in produsul final.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *