De ce sunt atat de periculoase hoverboard-urile?

Hoverboard-urile trec printr-o perioada destul de dificila. Numai ce a ajuns sa fie declarate a fi o metoda de distractie superba, ca oamenii de stiinta au si demonstrat ca acest dispozitiv este inamicul numarul unul al sigurantei noastre.

Cele mai multe drame care inconjoara hoverboard-urile implica o multime de accidente in care acestea au fost responsabile pentru incendii sau alte dezastre. Numeroase accidente au fost raportate in Statele Unite si in Marea Britanie, detaliind modul in care aceste dispozitive s-au aprins atunci cand erau puse la incarcat sau atunci cand se aflau in utilizare.

Un incident extrem de grav descrie o familie din Louisiana care si-a pierdut casa din cauza unui hoverboard. Astfel, dispozitivul a fost achizionat de pe Amazon ca si cadou pentru copilul in varsta de 12 ani, insa, odata ce a fost pus la incarcat, placa a inceput sa se aprinda si a declansat astfel un incendiu uimitor.

Exista o multime de astfel de povesti care implica un hoverboard, insa nu se cunoaste inca cu exactitate ce anume cauzeaza ca acestea sa o ia razna. Numeroase agentii de zbor au anuntat ca nu vor permite ca pasagerii sa calatoreasca cu hoverboard-uri, iar Amazon a inceput sa nu mai comercializeze astfel de dispozitive pe site-ul sau- cu exceptia cazului in care producatorul dispune si de un standard de siguranta.

Hoverboard-urile explodeaza

Dar, de ce explodeaza aceste hoverboard-uri? Potrivit oamenilor de stiinta, problema nu se afla la hoverboard-uri ci, mai degraba, in bateria pe litiu-ion care alimenteaza aceste dispozitive. „Exista o multime de producatori care fabrica baterii Li-Ion in China, insa realitatea este ca, calitatea acestora nu este superioara ca si in cazul producatorilor de top, cum ar fi LG si Samsung. Acestea sunt cunoscute ca baterii <low-cost> si sunt niste copii extrem de proaste”- sustin oamenii de stiinta.

Adevarul este ca bateriile low-cost utilizate deja in smartphone-uri reprezinta deja un pericol destul de mare, insa atunci cand intra in componenta unor aparate de genul hoverboard-urilor, lucrurile o pot lua razna cu totul, mai ales atunci cand sunt puse la incarcat- in acest proces, caldura generata in interiorul bateriei conduce la fierberea electrolitului, ceea ce face ca aceasta sa explodeze.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *