De ce ai alege iluminat cu led

Cu totii am auzit de alternativa iluminatului cu led. Fie ca e vorba de becuri cu led, benzi si aplice led sau proiectoare led, se pare ca reprezinta o solutie mult mai economica in ceea ce priveste iluminatul. Care ar fi avantajele aduse de aceste surse de iluminat si de de ar alege cineva sa treaca pe aceasta varianta? Mai bine zis, de ce nu? Lista de beneficii este destul de lunga, o detaliem pe cat posibil in continuare.

Durata de viata extinsa este primul aspect ce te avantajeaza ca utilizator al surselor de iluminat cu led. Un bec clasic cu incandescenta sau un neon nu au nici o sansa sa ajunga la o durata de utilizare de pana la 100.000 ore. Asta ar insemna aproape 11 ani de functionare continua si stim foarte bine ca nici un bec sau neon nu rezista atat.

Eficienta in consumul de energie. Resursele sunt limitate si cautam sa le economisim. Facturile la energie electrica sunt parca tot mai mari de la o luna la alta si cautam sa le reducem; solutia iluminatului cu led este foarte eficienta in acest sens. Consumul unui bec cu led este cu 80-90% mai mic fata de un bec cu incandescenta.

Durabilitatea este o alta caracteristica a becurilor cu led. Rezistente la socuri si vibratii, ledurile sunt ideale chiar si cand vine vorba de iluminat exterior. Fie ca sunt expuse la vreme, intemperii, umiditate ori conditii extreme de temperatura, becurile cu led rezista foarte bine.

Dimensiunile reduse ale ledurilor le recomanda de asemenea chiar si in situatii in care alte surse de iluminat nu sunt potrivite. Zone inaccesibile becurilor cu incandescenta sau neoanelor pot fi luminate foarte usor cu ajutorul benzilor cu led sau spoturilor.

Becurile cu led, proiectoarele cu led si benzile cu led – cum sunt cele ce pot fi gasite si pe magicled.ro – nu contin substante chimice toxice. Tuburile fluorescente spre exemplu contin chimicale precum mercur, care sunt periculoase pentru mediu. Sursele de iluminat cu led nu contin astfel de substante si sunt 100% reciclabile.

Toate aceste avantaje recomanda sursele de iluminat cu led in orice situatie. Chiar daca initial costurile sunt putin mai ridicate, investitia se amortizeaza in timp prin durata indelungata de utilizare, intretinerea minima si consumul extrem de redus de energie.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *