Cum sa reduci consumul de banda internet pe un Smartphone

Cand nu ai banda nelimitata pe un Android sau iPhone, fiecare mega conteaza. Browser-e pentru mobil cum ar fi Google Chrome sau Opera au optiuni de compresie de date care iti permit sa navighezi si sa consumi mai putini mega. Pornind navigarea cu compresie de date, vei putea naviga la fel, cu diferenta aproape nesemnificative.

Cum functioneaza?

Cand incarci o pagina web pe telefonul tau, browser-ul tau se conecteaza direct la server-ul web al site-ului. Acesta trimite informatia spre telefonul tau, ca si cum ai folosi Wi-Fi.

Pornind optiunea de „data compression” in Google Chrome sau cea de „off road” in opera (cunoscuta si sub numele de Turbo Mode) lucrurile vor sta diferit. Cand browser-ul tau va incarca un site, va trimite intai o cerere la serverele Google sau Opera. Serverele lor descarca pagina pe care o doresti, o compreseaza facand-o sa consume mai putin spatiu si apoi o trimit spre telefonul tau.

Imaginile sunt deasemenea compresate intrucat cel mai probabil, smartphone-ul tau nu are nevoie ca ele sa fie la cea mai mare rezolutie. Astfel, vei consuma si mai putini mega.

Despre performanta si securitate

Daca ai o conexiune buna, paginile s-ar putea sa ia un pic mai mult pana sa se incarce deoarece conexiunea nu este directa. In acelasi timp insa, informatiile de descarcat sunt mai putine astfel ca daca ai o conexiune slaba, paginile s-ar putea sa se incarce mai repede.

Sunt poate ingrijorari legate de securitate deoarece Google sau Opera vor putea vedea ce pagini accesezi. La modul realist vorbind insa, acest lucru nu este ceva neobisnuit intrucat provider-ul de internet si alte agentii de securitate din lume, pot vedea oricum ce pagini accesezi.

Ambele browsere, atat cel Google cat si Opera nu fac compresie pentru pagini securizate. Astfel, daca accesezi o pagina securizata cum ar fi cea a bancii tale, te vei conecta direct la site-ul securizat.

 

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *