Cum preluam sanatatea din Mass-Media

DoctorSuntem constant bombardati cu mesaje despre mancat sanatos, diete si a te pastra in forma. Lucruri care ne sperie despre mancare apar in media continuu, salmonela, colesterol, grasimi si lista continua. In mod continuu suntem determinati sa ascultam ce este sanatos si ce nu este sanatos si pare ca sfaturile se schimba in mod constant.

Sfaturile despre diete oferite de doctori cu cateva decenii in urma ar putea fi vazute probabil ca o reteta pentru dezastru astazi si probabil sfatul de astazi nu se va comporta mai bine cu pasajul timpului.

Cred ca probabil am mers prea departe. Se pare pentru mine ca traim sanatos prea in serios. Nu sugerez ca nu ar trebui sa ne pese de sanatate,dar sa te ingrijorezi despre acele lucru excesiv, pentru a petrece prea mult din timpul nostru gandindu-ne despre acest lucru si pentru a ne face umili in proces este la fel de nesanatos ca neavand grija de noi.

Hai sa fim sinceri, o multime de oameni fac multi bani publicand carti despre santate, promovand diete, si vanzand mancari sanatoase. Nimic nu este gresit din a face bani, desigur, dar pare sa fie un vagon in care toti suntem pregatiti sa ne imbarcam.

Asa ca, ce vom face?

Inceteaza sa incerci sa iti dai seama de toate informatiile care se indreapta spre tine. Daca incerci sa faci sens a tuturor lucurilor media ce iti spun despre sanatate, iti vei pierde o multime de timp, care sincer ar putea fi castigat atlfel. Expertii nu par sa fie de acord asupra multor lucurri si unele domenii din stiinta sunt atat de misterioase si opaci, ca majoritatea oamenilor nu pot spera sa decodeze si sa il foloseasca sensibil.

Chiar daca ai un grad in chimie de la universitatea Oxford, asta nu inseamna ca esti expert, insa iti ofera o sansa la lupta intelegerii stiintei.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *