Cum poate PR-ul sa iti creasca afacerea

In lumea de astazi, publicitatea este extrem de importanta, bineinteles, alaturi de servicii si/ sau produse de calitate. Exista o competitie stransa in aproape orice sector pentru consumatorii ce decid sa cumpere brand-urile pe care le cunosc si in care au incredere. Ei bine, pentru a obtine increderea consumatorilor, companiile se bazeaza din greu pe strategii de marketing care includ programe si actiunie oferite de o firma de PR.

PR-ul, mult mai mult decat doar promovare

Spre deosebire de publicitate focusata pe promovarea directa a serviciilor si produselor unei companii, PR-ul se focuseaza in mare parte pe comunicarea cu publicul, potentialii cumparatori si media. Prin comunicarea informatiilor relevante despre companie si bineinteles despre produsele si/ sau serviciile ei, specialistii in PR ajuta de asemenea la promovarea business-ului in sine. Mai presus de orice, ei creaza o imagine publica buna si stabilesc o relatie cu audienta vizata si media. In acest mod ei castiga treptat increderea consumatorilor, incredere care asa cum am mentionat mai sus, are o influenta majora asupra deciziilor lor referitoare la serviciile/ produsele pe care le cumpara.

Controlul daunelor

Pe langa atragerea atentiei publicului si ajutorul oferit pentru a crea o reputatie buna care influenteaza direct vanzarile, specialistii PR joaca de asemenea un rol important in situatiile de criza. Imagineaza-ti ca un angajat nervos sau competitia incepe sa raspandeasca zvonuri neplacute despre compania ta. Ei bine, publicul nu are cum si de unde sa stie poveste din spate si daca nu reactionezi, ar putea lua acele zvonuri drept adevaruri. Chiar si daca li se pare greu de crezut, tot isi vor aminti ca au auzit ceva neplacut despre compania ta.

Ei bine, nu e o idee deloc buna sa lasi publicul sa se intrebe daca zvonurile sunt de fapt adevarate si aici intra in joc o agentie de PR.

In situatii de criza ca in exemplul descris mai sus, ai nevoie de cineva care sa reactioneze rapid si care sa se poata descurca sub presiune pentru a comunica informatiile necesare anularii zvonurilor.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *