Contabil sau firma de contabilitate?

In cadrul oricarui business rolul contabilitatii este unul vital. Managerii sunt perfect constienti de asta – orice antreprenor stie ca business-ul este sortit esecului daca nu are mentinuta o situatie contabila clara. Se pune insa o intrebare: ce este mai recomandat sa alegi: un contabil sau o firma de contabilitate?

Daca inainte contabilii erau denumiti „socotitori”, in zilele noastre statutul lor s-a schimbat. De la simplu socotitor, contabilul, a carui munca a fost simplificata oarecum de programele informatice si de evolutia tehnologica, a devenit un veritabil partener de afaceri. Trebuie facuta insa o diferenta intre contabilul care face doar operare de documente si ulterior transmite rapoarte organelor fiscale competente si contabilul care ofera managementului informatii si rapoarte care sunt chiar utile pentru luarea celor mai bune decizii.

De ce sa alegi o firma de contabilitate in Bucuresti si nu un simplu contabil? Exact din motivul de mai sus. De la bun inceput, chiar de la infiintarea unei firme, serviciile de contabilitate de calitate fac diferenta. Consultanta oferita antreprenorului in luarea deciziilor si chiar contributia la conceperea planului de afaceri conform cu resursele disponibile a fi alocate si cheltuielile potentiale previzionate sunt doar doua din atuurile ce recomanda alegerea unei firme de contabilitate.

Motivul pentru care  firme de contabilitate precum Chronax sunt mai indicate pentru externalizarea serviciilor de contabilitate este unul mult mai amplu decat simpla comoditate sau eficientizarea costurilor. In fapt, firma de contabilitate Chronax poate fi aliatul perfect pentru orice business, de la cele aflate in stadiu incipient pana la conglomerate de afaceri consolidate si cu o pozitie buna pe piata. Increderea, profesionalismul  si comunicarea sunt punctele cheie pe care se bazeaza colaborarea cu o firma de contabilitate, astfel simplii socotitori al caror rol este oarecum estompat de conceptii gresite devin parteneri strategici pentru afaceri. Gestionand miscarile patrimoniale de orice tip, prezinta ulterior managementului informatiile relevante pentru luarea celor mai bune decizii, furnizand de asemenea si toate rapoartele necesare organelor fiscale abilitate.

Un simplu contabil poate fi uneori depasit de situatie sau poate fi prea implicat in business pentru a oferi si o recomandare obiectiva cu privire la decizii strategice. Externalizand insa serviciile de contabilitate catre o firma precum Chronax se obtine o „radiografie” obiectiva a situatiei in care se afla business-ul, ca urmare pot fi luate ulterior deciziile optime pentru ca afacerea sa prospere.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *