Ciudateniile naturii

De cate ori vei spune ca esti consumator de fructe mai gandeste-te. Asta pentru ca un adevart cunoscator ar trebui sa stie ce inseamna castravetele african cu coarne. Si nu, nu este vorba de legume ci de aceeasi categorie de fructe. Sunt acele fructe exotice care sa iti starneasca curiozitatea, de ai impresia ca sunt de pe alta lume. Mai putin cunoscute ce-i drept insa asta nu inseamna ca nu sunt delicioase. Data viitoare cand vei merge la cumparaturi cauta si:

  • Rambutan. Sunt din Malaezia si este raspandit ca si popularitate in Asia, Australia si tarile din America Centrala. Rmabutan este tepos la exterior insa interiorul sau este moale si dulce. De fapt gustul este pe aceeasi lungime de unda cu strugurii.
  • Melano, pikano sau kiwano sunt aceeasi poveste. Asadar castravetele cu coarne. Sau pepenele tepos. Are un gust racopritor ca si un catravete. Vine din Africa insa „adoptat” si de Noua Zeelanda, Australia si Chile.
  • Durian.  O adevarata nebunie. Are un aspect tepos insa interioul rau este o pasta cremoasa. De fapt se numeste „cel mai urat mirositor aliment din lume”. De aceea popularitatea sa scade insa este totusi o provocare pentru turistii care doresc sa incerce ceva nou.
  • Physalis, cunoscut si sub numele de lampion chinezesc sau floarea lampion. Provine din America de Sud si se aseamana cu  rosiile cherry doar ca intr-o nuanta mai deschisa. Un gust racoritor, usor acid.
  • Aguaje. Provine din jungla Amazoniana, un fruct care poate sa produca din pulpa sa un vin excelent, exotic. Se spune ca sud-americanele au un posterior bine definit tocmai pentru ca se consuma acest tip de fruct- contine estrogeni naturali, de unde si accentuarea trasaturilor feminine.
  • Jabuticaba. Un tip de fruct exotic care se aseamana foarte mult cu strugurii. Desigur, este baza vinurilor si a lichiorurilor din America de Sud. Ca si aspect si gust seamana foarte bine cu strugurii.
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *