Cine profita de pe seama tragediei de la Colectiv?

Stim deja ca prezentarile de moda din ziua de azi sunt foarte excentrice si prezinta articole vestimentare atat de non-conformiste, incat nici cei mai ciudati oameni nu le-ar purta niciodata. Intr-adevar, moda se schimba pe zi ce trece, insa, in definitiv, ne imbracam asa cum ne dorim noi insine si nu prea ascultam de ceea ce zic marii designeri de moda.

Incendiul de la Colectiv ce a sfasiat Romania la sfarsitul lui octombrie a curmat viata a 61 de oameni, lasand in urma multa suferinta pentru familiile celor decedati dar si in randul romanilor, care au empatizat cu durerea acestora.

Evident, trecerea de la subiectul moda la incendiul de la Colectiv este una prapastioasa si pare a nu avea nicio legatura intre ele- asa te-ai fi gandit, nu? Ei bine, din dorinta de a face un gest caritabil fata de victimile de la Colectiv, designer-ul Eugen Olteanu a lansat o colectie de haine in timpul evenimentului Bucharest Fashion Week. Incasarile de la eveniment urmeaza a fi donate familiilor celor care au trait prin tragedia de la Colectiv.

Modelele au defilat in folii pentru arsi

Cu toate acestea, evenimentul a starnit mai multe controverse decat aplauze si nu e de mirare de ce: designer-ul a imbracat modelele in folii pentru arsi, lucru care a dat nastere la o multime de controverse in randul internautilor.

Mesajele utilizatorilor de Internet au fost extrem de dure la adresa designer-ului, si chiar si criticul de moda Alin Galatescu a declarat ca asa ceva nu poate fi considerat un omagiu pentru cei decedati. „Nu ai cum sa aduci un omagiu de acest fel unui eveniment atat de tragic ce a avut loc in Bucuresti. […] Nu poti sa atragi atentia pe aceasta cale si sa profiti pe seama unor morti”- sutine acesta. De asemenea, acesta recunoste ca prezentarea fiecarui eveniment fashion trebuie facut cu grija, dar asa ceva chiar iese din discutie.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *