Ce trebuie sa faci pentru a fi productiv si eficient

Eficienta si productivitateCunosc o multime de oameni care ar oferi orice sa faca mai multe lucruri si in timp mai scurt. Acestia raspund la acest lucru fiind grabiti oriunde merg si in orice fac. O existenta cu atat de mult stres nu este un raspuns. In loc de acest lucru, aceasta e sansa ta sa ai atat productivitate, cat si libertate din stres.

Organizeaza-ti timpul

Prima regula va face o diferenta dramatica in eficienta ta. Pastreaza un calendar si devoteaza-te pentru a-l pastra actual. Inceteaza sa te imparti intre calendare pe Outlook, pe smartphone-ul tau, in planificator sau chiar pe frigiderul din bucatarie. Viata este ocupata si sunt prea multe sanse pentru ca un eveniment important sa esueze. Incredinteaza-te intr-o locatie in care ai incredere pentru intalnirile si evenimentele tale. Da vor fi alte calendare, ce iti vor fi incredintate la munca, la scoala sau acasa, dar acele calendare ar trebui sa fie considerate secundare.

Petrece-ti cateva minute in fiecare dimineata transferand evenimentele din acele calendare in agenda ta principala. Vei salva o multime de timp mai tarziu, nefiind nevoit sa cauti printre date si timpuri. Important in egala masura, fii sigur ca ai calendarul la indemana. Fiind capabil sa iti imparti agenta, te imputerniceste sa faci alegeri mai bune cand iti configurezi o noua intalnire.

Prioritizeaza-ti timpul

Ai putea fi ocupat astazi, dar esti ocupat cu adevarat? Totul tine de prioritati. Prea multi oameni isi petrec timpul facand treaba neimportanta, concentrandu-se pe activitatile importante. Iata cum ar trebui sa prioritizezi ceea ce este important, gandeste-te la top 5-10 lucruri pe care vrei sa le realizezi astazi si include acestea in agenda. Prioritizeaza-ti lista punandu-le in ordinea importantei lor. Numeroteaza-ti sarcinile in ordinea in care vrei sa le realizezi, dar si dupa importanta lor.

Aceste sfaturi te ajuta foarte mult sa fii eficient si productiv in acelasi timp.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *