Ce tip de jucarii alegi pentru copil

jucarii copii la EduclassCe este mai bine sa alegem pentru copil intre jucariile din plastic si cele din lemn? Este poate dilema oricarui parinte responsabil, parinte care stie ca ar putea sa evite cazuri nefericite, accidente si asa mai departe. Intr-o oarecare masura ambele variante sunt viabile si fiecare in parte cu avantaje. Insa anumite detalii fac o mare diferenta.

Te-ai gandit ca jucariile din lemn sunt mai rezistente? O jucarie ar trebui sa fie pe termen lung un obiect util pentru copil si nu de unica folosinta. Avand in vedere ca plasticul este mai fragil fata de lemn este clar ca o a doua varianta este cea spre care sa te indrepti. La asta se adauga de asemenea si ceea ce tine de faptul ca lemnul, spre deosebire de plastic, este cel care scade riscul unor alergii, nefiind tratat cu tot felul de substante. Insa pur si simplu si plasticul ca material poate fi cel care determina aparitia unor alergii.

Motivele pentru care se aleg unele jucarii in defavoarea altora sunt cu mult mai diverse. Unii parinti se gandesc si la partea educativa. Pana la urma o jucarie trebuie sa aduca si beneficii de acest gen, in conditiile in care prin joc cei mici isi dezvolta tot felul de abilitati. Asadar, se aleg acele jucarii ce nu deservesc ca simple decoratiuni prin casa. O carte de colorat, un puzzle sau figurine ce au nevoie de plasare la un loc specific sunt doar cateva idei in acest sens.

In aceeasi serie de tipologii, jucariile se aleg de asemenea si in functie de anotimp si anumite activitati. Asta pentru ca de la caz la caz exista un interes pentru anumite activitati si mai apoi tine si de placerile fiecarui copil. Spre exemplu la parc se poate juca cu o minge; cand vine vorba de zona cu nisip, cand este la mare spre exemplu, cel mic poate opta pentru setul de jucarii specifice pentru construit, de plaja, clasica idee de lopatica cu grebla care sa il ajute sa construiasca un castel in nisip.

Idei sunt multe, investitii de asemenea, asa ca ramane ca un parinte sa aleaga pe cont propriu ce anume convine mai mult si ca pret insa si ca functionalitate a unei jucarii.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *