Ce masina ti-ar placea?

Este bine sa ai o masina, ai nevoie de ea si iti este de folos in cele mai multe cazuri. Preturile la masini sunt mult mai mici acum decat inainte, auzit de multe ori ca iti poti cumpara o masina cu 1000 de euro, dar pe langa pretul acesteia mai ai multe cheltuieli cu ea, nu este chiar atat de simplu. Trebuie sa platesti impozit, asigurare, combustibil, inspectiile tehnice, plus alte consumabile. O masina este intradevar destul de ieftina in zilele noastre, poti sa cumperi masini acceptabile cu sub 2-3 mii de euro, dar iti trebuie bani pentru a merge cu ea.

O masina trebuie aleasa dupa preferintele fiecaruia. Daca nu ai foarte multi bani iti trebuie o masina care consuma putin si la care poti gasi piese ieftine, pentru ca nu iti poti permite sa dai prea multi bani daca se defecteaza ceva. O masina pe motorina consuma in general sub 6, daca gasesti o masina care sa aibe un consum mediu de 6 litri pe 100 de kilometri cred ca ai facut o afacere buna. Poti calatori destul cu ea cu bani putini.

Daca ai o masina cu o capacitate cilindrica mare atunci pretul impozitului este foarte mare. Ai aici un calculator pentru impozit auto, astfel iti poti calcula suma pe care o ai de platit pentru masina ta. Pentru masinile care au mai mult de 2600 cmc ai de platit o suma mare la impozit, cele sub aceasta capacitate fiind mai „ieftine” la acest capitol.

Rovinieta este obligatorie daca vrei sa iesi din localitate, aici ai alta cheluiala. Intradevar nu este o suma foarte mare, dar adunate cu altele te ajunge destul. Asiguratea trebuie facuta si ea obligatoriu, iar inspectiile tehnice trebuie facute regulat, o data la cativa ani, pentru a avea voie sa circuli cu masina.

Masinile sunt relativ usor de cumparat, dar ai nevoie de bani si pentru a o intretine.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *