Cateva lucruri despre aplicatia Gmail

Serviciul de email de la Google a evoluat considerabil de la lansarea sa din 2004. Tot mai multi l-au ales in detrimentul altor furnizori de servicii de email, datorita usurintei de utilizare, a elementelor simple si a interfetei intuitive. Asa arata Gmail privit din exterior, insa exista cateva elemente ce pot usura considerabil folosirea acestui serviciu.

Cunoasterea catorva scurtaturi de taste poate face experienta Gmail mult mai placuta si eficienta. Intotdeauna, folosind shortcut-uri din taste, ajungi mai repede la ceea ce iti doresti, decat sa cauti cu mouse-ul, sa dai click, sa cauti din nou etc. Spre exemplu, shift + C deschide un mesaj email nou, fara sa mai fii nevoit sa apesi butonul „compose”. Apasand tasta R poti raspunde instantaneu la un mail, fara a apasa butonu „reply” si asa mai departe. Scurtaturile pot fi activate de la meniul „Settings”.

Poate ca stiai acest lucru sau nu, dar poti folosi Gmail si in modul offline. Este necesara doar adaugarea unui add-on la Chrome, si astfel vei putea accesa toate mesajele sau chiar compune mesaje noi, care vor fi trimise catre destinatari dupa ce vei avea din nou conexiune la internet.

Anularea unui email trimis este de asemenea posibila. Poate ai gresit destinatarul, sau poate ai transmis informatii gresite – se intampla tuturor. Un tool activat din sectiunea Labs de la meniul Settings – Undo Send tool – iti permite sa alegi intervalul in care poti anula un email trimis (intre 5 si 30 de secunde).

Legat de partea de securitate, in cazul in care ai banuieli ca iti mai foloseste si altcineva contul de Gmail, poti verifica intreaga activitate. Poate ca multi nu dau atentie acestui lucru, insa exista un element, undeva in coltul dreapta jos, care arata cand a fost efectuata cea mai recenta activitate pe contul de Gmail.

Toate aceste facilitati, dar si multe altele, au transformat aplicatia Gmail si serviciul de email de la Google in cele mai utilizate astfel de platforme la nivel mondial, atat de catre corporatii cat si la nivel individual.

Autor: Catalin Mihai Sotropa

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *