Cata atentie acordam copilului

In ziua de astazi cei mai multi oameni se preocupa de foarte multe ori de ceea ce ii inconjoara si de faptul ca trebuie sa faca cat mai multi bani sau sa asigure copilului un viitor cat mai bun.

Sigur ca atunci cand apare propriul copil pe lume incepem sa ne gandim ca trebuie sa facem astfel incat sa ii asiguram copilului tot ceea ce are nevoie, sa nu duca lipsa de nimic si sa ii oferim cat mai multe, mai multe decat avem noi acasa.

Mai toti parintii spun ca situatia financiara nu ii lasa sa isi desfasoare activitatile si sa petreaca mai mult timp cu copilul lor. Sigur ca aceasta este chiar o scuza si poate ca una dintre cele mai jalnice scuze care pot exista. Niciodata nu vom putea spune ca nu putem sa petrecem mai mult timp cu copilul pentru ca muncim foarte mult mai ales ca de cele mai multe ori auzim „copilul esti ratiunea mea de a trai”

Probabil ca te-ai intrebat de multe ori daca esti un parinte devotat sau daca nu esti deloc asa. Tocmai din acest motiv, m-am gandit sa va ofer cateva sugestii in ceea ce priveste atentia copilului.

Pentru a itnelege cat mai bine aceste lucruri poate ca ar trebui sa va asezati intr-o canapea confortabila si sa incepeti sa meditati asupra celor care urmeaza.

Intrebati-va cat timp petreceti cu copilul si cat timp il pierdeti facand alte activitati. Daca raspunsul este unul nefavorabil, atunci ar fi timpul sa te intrebi cat timp din zi, atunci cand esti la serviciu te gandesti la copil? Cat iti este de dor de el cand esti la serviciu sau cat de dor iti este de colegii de serviciu cu care te intalnesti in fiecare dimineata la o cafea? Sigur ca ar trebui sa obtineti un rapsuns favorbail copilului in cazul in care sunteti un parinte cu adevarat devotat.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *