Casa Alba se implica in lupta impotriva infectiilor rezistente la antibiotice

Consiliul de stiinta al Casei Albe a declarat ca rezistenta la antibiotice reprezinta o amenintare cumplita in spitale si comunitati. Pentru a ajuta limitarea acestui risc, profesionistii din domeniul sanatatii ar trebui sa inceapa secventierea ADN-ului care determina provocarea unei functionari anormale a bacteriilor.

Inarmati cu o noua tehnologie de secventiere a genomului care permite oamenilor de stiinta sa culeaga informatii despre provenienta infectiei si in ce masura poate aceasta sa fie legata de utilizarea antibioticelor in cadrul unor ferme, factorii de decizie politica sunt gata sa lupte impotriva unei noi amenintari.

Un raport arata ca „cu metodele traditionale care caracterizeaza bacteriile rezistente la antibiotice, este foarte dificil sa se traga concluzii. In ultimii ani, avansarile in tehnologia de separare a ADN-ului sunt mai putin costisitoare, aceasta tehnologie facand posibila tragerea unor concluzii asupra unor gene bacteriene.” Diferentele genetice dintre bacterii pot fi folosite pentru a schita un „arbore genealogic”, care ar permite cercetatorilor sa urmareasca un focar si sa oberve daca exista asemanari sau diferente.

De asemenea, in acest raport se precizeaza ca analiza genomului a jucat un rol mic in imensitatea informatiilor de investigat. Asadar, pentru mai multe cercetari, specialistii ar trebui sa selecteze o colectie de bacterii rezistente la antibiotice din planul initial de referinta a genomului; ar trebui sa existe o retea nationala de laboratoare care sa se ocupe de supravegherea agentului patogen iar Institutul National de Sanatate ar trebui sa tina o baza publica de date cu informatii asupra genomului studiat.

Casa Alba a anuntat ca va oferi 20 de milioane de dolari premiu pentru dezvoltarea rapida a testelor ce au in vedere idetificarea infectiilor rezistente la antibiotice. Cresterea rezistentei la antibiotice este de securitate nationala, dar si o prioritate de sanatate publica. Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din Statele Unite estimeaza ca cel putin 23.000 de oameni mor in fiecare an din cauza unor astfel de infectii.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *