Care sunt proprietĂȚile unui ulei de calitate?

www.uleielixir.ro

Inul are o istorie largă de utilizare, mai ales în realizarea țesăturilor pentru îmbrăcăminte și pentru plase de pescuit. În general, uleiul de in a fost – și este – folosit și în industria medicinei, fiind foarte bun în vindecarea anumitor condiții – artrită sau colesterol prea mare, anxietate, diabet, constipare și altele. Motivul pentru care se crede asta, este că are un conținut mare de acizi grași – Omega 3.

Când vine vorba de gătit, este folosit sub formă de dressing pentru tipuri diferite de salată, topping, pentru realizarea de humus, ca aditiv sau supliment alimentar. De altfel, îi pot fi adăugate și alte arome pentru un gust mai special. Datorită folosirii variate, rafturile magazinelor sunt pline de tipuri diferite de ulei de in. Întrebarea este cum poți știi care este cel mai bun? Te invit să citești rândurile de mai jos și să afli!

  • Să fie organic

În special atunci când industria este într-o continuă dezvoltare și din ce în ce mai multe produse sunt realizate cu un aport mare de chimicale, ne dorim să consumăm alimente organice. Acestea sunt realizate din ingrediente de bază crescute într-un sol lipsit de pesticide și fertilizatori.

  • Prezintă fitoestrogeni

Aceștia sunt un grup de compuși chimici, găsiți în plante, în special în semințele de in, susan și dovleac. Fitoestrogenii prezintă antioxidanți și sunt excelenți în echilibrarea hormonală din organism. Astfel, consumând ulei de in bogat în fitoestrogeni, îi oferi organismului tău un aport de acizi grași, care au proprietăți nutritive. Drept urmare, o dietă ce conține măcar 200 mg de acizi grași pe zi, poate reduce riscul de boli ale inimii.

Cea mai bună modalitate de a afla dacă uleiul de in pe care ți-l dorești are un nivel mare de fitoestrogeni, este să citești eticheta din partea din spate a sticlei. Mai departe, verifică dacă este trecut nivelul de fitoestrogen în tabelul cu informații despre nutrienți.

Un ulei rafinat va conține între 10 și 20 de miligrame în raport cu o lingură de bucătarie, iar un ulei mult mai rafinat va avea între 20 și 40 de miligrame. Deci, cercetează eticheta și verifică-i calitatea în felul acesta.

  • Cumpără ulei presat la rece

În cazul uleiului de in, asemenea altor tipuri de ulei, este important ca modul în care a fost produs să fie prin presare la rece. Uleiurile obținute astfel au calitatea sporită. De ce? Prin expunerea la temperaturi ridicate, uleiurile își pierd din proprietățile nutritive, în timp ce prin metoda presării la rece, acestea se păstrează.

Uleiul de in nu poate fi expus la o temperatură mai mare de 49 de grade C – motiv pentru care nu poate fi gătit în tigaie. În acest sens, un ulei de in presat la rece va fi depozitat într-o sticlă opacă sau foarte închisă la culoare. Astfel, este protejat de lumina puternică – fie ea a soarelui sau a unor neoane din imediata proximitate.

Drept urmare, este recomandat să cumperi un ulei de în care să se regăsească cele 3 criterii notate mai sus. Acest lucru poate prezenta dificultăți, de aceea poți oricând căuta pe internet diverse branduri care produc asemenea uleiuri. Mai bine decât atât, poți intra direct pe site-ul www.uleielixir.ro și să citești detaliat despre uleiul de in.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.