Care este rolul probioticelor in sanatatea organismului uman?

megaspore.ro

Ce sunt probioticele?

Probioticele sunt microorganisme ce se gasesc in componenta diferitelor alimente sau suplimente alimentare fermentate. Cu ajutorul acestor microorganisme, functia normala a sistemului digestiv este mentinuta. Un dezechilibru intre bacteriile nepatogene pot crea disfunctii la nivel gastrointestinal.

Care sunt alimentele bogate in probiotice?

Muraturile – dar nu orice fel de muraturi, ci doar cele care sunt conservate in apa sarata au capacitatea sa dezvolte Lactobacillius brevis, probiotic care nu poate fi prezent in cazul muraturilor conservate in otet, deoarece mediul este prea acid.

Kefirul – produs in urma fermentatiei alcoolice a bacteriilor lactice. Are un gust asemanator cu iaurtul, insa ca si continut, prezinta un numar mai mare de bacterii benefice organismului tau. Fiind o sursa buna de proteine, potasiu si calciu ajuta la intarirea imunitatii si a sistemului osos, de asemenea. Daca ai intoleranta la lactoza, kefirul contine probioticul cel mai bun, deoarece este mai usor tolerat de catre organism.

Branza maturata – daca esti unul dintre iubitorii inraiti de branzeturi, trebuie sa stii ca acesta o multime de elemente benefice tie. Daca totusi nu esti, iata un motiv in plus pentru care sa incepi sa o consumi. Insa poti sa iei probioticul cel mai bun ca supliment alimentar de la MegaSpore.

Iaurtul – atunci cand iti achizitionezi un iaurt, alege-l pe cel simplu, nu pe cel cu diferite arome sau cu fructe,  deoarece acestea din urma contin diferiti indulcitori precum fructoza, ce se gaseste in siropul de porumb, dar si alti indulcitori alimentari ce nu aduc un plus sanatatii tale, ci dimpotriva. Iaurtul ca atare este un bun medicament: imbunateste digestia, intareste sistemul imunitar, previne aparita de boli ca osteoporoza, cancerul de colon si ajuta foarte mult in mentinerea unei tensiuni arteriale optime.

Ciocolata neagra – cine spune ca nu exista dulciuri benefice organismului? Iti recomand sa consumi ciocolata neagra deoarece este o sursa bogata de antioxidanti si probiotice. Alege ciocolata cu un procent cat mai mare de cacao, cum sunt cele de 70% pana la 99% chiar si cu un numar cat mai redus de zahar. Pe langa toate aceste beneficii mai are si efect energizant.

Laptele de soia – nu doar lactatele de origine animala contin un numar bogat de probiotice, ci si cele vegetale, cum este cazul laptelui de soia. Mai contine si nutrienti esentiali organismului cu 5 g de grasime incluzand omega 3, intre 6 si 10 grame de proteine, calciu, vitamina D si vitamina E ce au rol protector impotriva infectiilor cu bacterii patogene nedorite.

Varza murata – deja stii ca varza este o sursa bogata de antioxidanti care aduce beneficii asupra sanatatii, insa varza murata in urma fermentatiei dezvolta o multime de bacterii nepatogene – probiotice ce ajuta la ameliorarea alergiilor. Mai este benefica datorita continutului de vitamine A, B, C si E.

Ceaiul kombucha – este consumat datorita efectului energizant pe care il ofera. Este obtinut prin folosirea de culturi vii de kombucha in ceaiuri – negru sau verde.  Impreuna cu continutul de cafeina din ceaiul verde, te ajuta sa scapi de kilogramele nedorite, imbunatateste starea de spirit si este o sursa importanta de probiotice.

Daca iti doresti sa beneficiezi de avantajele aduse de aceste alimente dar nu obisnuiesti consumarea lor, iti recomand probioticul cel mai bun de la MegaSpore.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.